torsdag 21 april 2016

Vårpromenad och tankar om lek

Idag gick vi en långpromenad innan lunch! Vi gick runt ett motionsspår som är så fint...det går över gärden, in i skogen och längs sjön. Det är lite vildvuxet här och där med stora höga träd i en skog som verkar få sköta sig lite som den vill. Träd har fallit ner och ligger och bryts ner långsamt. Det blir väl antagligen mycket insekter och kanske är det därför det är så mycket fåglar här...för det är det. Fågelkvitter och fåglar som pilar fram och tillbaka. Och fjärilar och humlor och liv och rörelse...vår! Träden har fått en tunn grön slöja över sig och vitsippor och blåsippor pryder markerna! Det är vackert! Man blir glad! 
Ett utegym finns i början, eller är det slutet? av spåret. Det var roligt! N var förstås för kort för att kunna använda maskinerna som man skulle men det gick ändå. Och det var kul! En bit upp i skogen skymtade rosa reflexvästar märkta med nummer...en dagisgrupp hade fruktstund. De tittade nyfiket på N. Han verkade inte se dem. 
Sen blev jag bjuden på lunch hos min mamma och pappa. Och efter lunchen gick vi ut igen. Vi tittade i trädgården och satte penséer hos mamma också. De små barnen lekte i skogen. Där hittade de två andra barn som de slog sig i slang med. De hade kul tillsammans. Det är märkligt det där med barn. Det verkar som om barn i grupp sänder ut något som inte är tilldragande för ett barn som inte ingår i gruppen. Men barn som leker lite mer på frilans kan man ta kontakt med. Jag har märkt det så många gånger. Mina barn har inte noterat dagisbarn men barn som leker i privat regi ser de och tar kontakt med om det passar. Märkligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar