onsdag 13 april 2016

Fattigsverige

Jag läser att BNP går upp och alla politiker är så glada! Undrar om pengarna eller vad det är kommer att användas till att rusta upp Sverige. För det håller på att förfalla tror jag. Så här kan det se ut i en välmående stadsdel någonstans i Sverige. 

5 kommentarer:

 1. Vet precis vad pengarna kommer att gå till och det är inte nån välfärd. Att detta landet redan är en stor snöboll på väg att bli en ravin är inte att vara konspiratorisk på nåt sätt. Det är bara att läsa lite olika tidningar för att se vad som händer här dagligen, och detta är inget välmående land där befolkningen känner sig trygga och ha nån stor framtidstro. Visserligen så är det många som lever i en rosa bubbla men vissa vaknar aldrig upp.
  Välfärdssystemet ska monteras ner bit för bit.


  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Likt dig så vet jag precis var pengarna kommer gå och det är inte till skolmat, klätterställningar, utökade bussturer eller mindre köer inom sjukvården. Och likt dig så instämmer jag i att man inte behöver vara konspiratorisk. Dock så behöver man kanske läsa något annat än Aftonbladet, Expressen eller se på SVT för att inse att Sverige är på väg utför.

   Radera
 2. Menade en lavin i förra inlägget, inte ravin.
  Men det är ju så att svt gör sitt bästa i att utbilda folk om att andra medier är rasistiska, främlingsfientliga, hatsajter och allt möjligt, så det pågår en hjärntvättning av folket som kim un-jong måste vara avundsjuk på.
  Folk som inte vill ingå i den sjungande kören som lovprisar denna invandringen är främlingsfientliga, rasister etc men folk har aldrig funderat på att man helt enkelt bara är realist?
  Regeringen kunde varit ärlig nu i deras vårbudget och sagt att det införs en invandringsskatt men nej det gör vi inte utan vi höjer den ändå och låtsas att det är på andra områden. Men det är klart att hitta en ärlig politiker är nog svårare än att vinna på lotto.
  Ursäkta mitt negativa inlägg men jag ser inte mycket ljus de närmaste åren i detta landet och att det skulle bli nån ändring efter ett val tror jag inte heller på, tyvärr så styrs vi inte bara innanför landets gränser. Man kan ju fråga sig vart kommer pengarna som vi lånar varje dag så att statsskulden ökar så fint, vad är villkoren för dessa pengarna.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
 3. Jag har precis läst igenom kort fakta om vårbudgeten och ser att kostnaden för migration uppgår till 50,4 MILJARDER. Apropå var pengarna går till. Höjd statlig inkomstskatt och "bankskatt". Jag tror verkligen inte att folk i gemene förstår hur stora summor det rör sig om.

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Nej, för folk kan inte ta in alla dessa siffrorna, utan hade de istället sagt att si och så mindre kommer ni att få i plånboken så hade det blivit mer konkret för folk. Sen finns där de människorna som inte vill ta in det, "det sovande folket". Bankskatten kommer i slutändan att drabba spararna för bankerna kommer att höja avgifter etc för att ta in de pengarna, det är alltid kunderna som får betala. Inte så många som vet heller att lagen bail-in har trätt i kraft nu och det innebär att vid en bankkris eller liknande så är det inte staten som ska rädda bankerna utan spararna. Så banken har rätt att ta av våra pengar för att rädda sitt eget skinn, och tro inte att de lägger undan nån buffert för såna saker. Varför det när kunderna räddar oss. Så de börjar med dem som har över en viss summa och sen arbetar de sig neråt, så ingen sitter säkert. Så att ha pengarna på banken är inte så lyckat i dags läget om man inte har råd att förlora dem, bättre att ha dem investerade i andra saker.
  Sen är där en sak till som folk inte vet om och det är att staten kan vilken dag som helst konfiskera folks fritidshus för till exempel hysa flyktingar i. Den lagen antogs för många år sen men ligger vilande. Frågan är hur länge till? Det blev lite utanför ämnet, beklagar detta.

  Men det är som M sa att det bli svårare att få jobb men lättare att få bidrag, fint va. Får väl se vad höstbudgeten bjuder på för gott sen, kan ju bli spännande.

  En annan sak som är utanför ämnet är att läste idag att nu vill regeringen att alla skolor ska ta emot ett visst antal nyanlända och eleverna ska blandas upp. Och de kommer att bussa ut barnen till olika skolor, undantag är fortfarande friskolorna som (ännu) kan välja att ha en viss kvot av nyanlända elever som då ska gå före andra barn i kön. Fint va, har struntar vi i det fria skolvalet och så struntar vi i kösystemen.

  Ursäkta mina långa kommentera, har svårt att sluta när jag väl börjat.


  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera