lördag 30 juni 2012

Italiensk bondsallad

I kväll blir det italiensk bondsallad. Ett gammalt recept från Allt om mats "Fredagsgourmet". Inte så märkvärdiga ingredienser - bara sallad och smörstekta kycklingbröst - men basilkadressingen "gör" hela rätten!






Till 4 personer:

3-4 kycklingfiléer
svartpeppar
smör till stekning
0,5 tsk salt
4 skivor lantbröd
parmesanost att hyvla över

Basilika-aioli:
1 kruka basilika
1/4-1/2 färsk chilipeppar eller 1 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta
3 msk majonäs
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt

Sallad:
1 huvud romansallad
färsk spenat
2 msk olivolja

Gör såsen i förväg. Den blir godare av att mogna en stund.
Skär basilkan en bit ovanför krukan, hacka grovt och lägg i mixer tillsammans med chili och pressad vitlök.
Mixa med majonäs och crème fraiche.
Smaksätt med salt.

Peppra och smörstek kycklingfilèerna på måttlig värme tills de är helt genomstekta.

Skölj och torka salladen, riv i bitar och lägg upp.

Skiva och blanda kycklingen med såsen och fördela på brödet.

Hyvla parmesan över uppläggningen, droppa över olivolja och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar