söndag 3 juni 2012

"FIlippinsk" fläskfilé

Igår kväll blev det retromat (80-tal) - fläskfilégryta i filippinsk stil. Maträtten lagade min mamma och pappa ibland när jag fortfarande bodde hemma och jag älskade den. När jag flyttade följde receptet förstås med och den här rätten lagade jag och min man (då sambo) rätt ofta på helgerna. Barnen gillar den här typen av mat mycket - kött, kryddigt, många tillbehör...

6 p

ca 1 kg fläskfilé
smör till stekning
2 grovhackade lökar
1-2 msk curry
5 dl ljus buljong
1 hackad röd + grön paprika
1-2 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk malen
2-3 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
salt och svartpeppar

Putsa filén och skär den i skivor.
Bryn dem i smör och lägg åt sidan.
Färs löken med curry på svag värme i en gryta och tillsätt buljong, paprika, ingefära, vitlök och grädde. Sjud ca 5 min.
Rör ut vetemjöl i vatten och tillsätt under oomrörning.
Sjud några minuter till.
Tillsätt fläskfilén och låt den sjuda med en stund.
Smaka av med curry, salt och peppar.

Servera med ris, skivade bananer, isbergssallad, gurkbitar, rödlöksklyftor, jordnötter och mango chutney.


2 kommentarer:

  1. Mums, ser gott ut! Jag ska testa! :-)

    SvaraRadera
  2. Gör det! Den är verkligen god och barnen gillar den!Trevlig helg!

    SvaraRadera