I går gjorde jag tomatpaj! Ett gammalt recept som varit bortglömt i många år. Jättegott tyckte jag och maken. Barnen var mer tveksamma (men de lär sig nog att gilla den med tiden)!
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 smör
0,5 dl kallt vatten
Blanda ihop degen snabbt och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllning:
100 g riven ost
7-8 tomater
1 kruka baslika
2 msk fransk senap
1 msk mannagryn
3 ägg
salt, svartpeppar
Bred senap på pajbotten.
Strö över mannagryn.
Lägg i skivor av tomaterna.
Vispa ihop äggen.
Blanda ner riven ost, grädde, salt och hackad basilika.
Häll äggsmeten över tomaterna.
Mal över svartpeppar.
Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar