onsdag 27 juni 2012

Tomatpaj!

I går gjorde jag tomatpaj! Ett gammalt recept som varit bortglömt i många år. Jättegott tyckte jag och maken. Barnen var mer tveksamma (men de lär sig nog att gilla den med tiden)!



Pajdeg:

4 dl vetemjöl
125 smör
0,5 dl kallt vatten

Blanda ihop degen snabbt och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:

100 g riven ost
7-8 tomater
1 kruka baslika
2 msk fransk senap
1 msk mannagryn
3 ägg
salt, svartpeppar

Bred senap på pajbotten.
Strö över mannagryn.

Lägg i skivor av tomaterna.
Vispa ihop äggen.
Blanda ner riven ost, grädde, salt och hackad basilika.
Häll äggsmeten över tomaterna.
Mal över svartpeppar.

Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar