måndag 2 juli 2012

Pioner och grillat!

Pionerna slog ut i går! Man blir glad bara av att komma i närheten av dem! 



 12-åringen fick klippa gräset själv med motorgräsklipparen för första gången! Det klarade han bra!


Sedan hjälpte han till i köket också!


Mer pioner! Fast de här fick 6-åringen med sig när han och hans 5-åriga kompis hälsade på deras drygt 80-åriga vän här på gatan!


Till kvällsmat blev det grillat. Vi skulle ha fläskfilé men hade inte tillräckligt hemma så det fick bli cevapcici också.  Till det åt vi foliepaketsbakade färskpotatisar. Jättegott!


Marinerad helgrillad fläskfilé:

Marinad:
1/2 röd cilipepparfrukt, finhackad
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
0,5 dl soja
2 vitlöksklyftor, krossade

Låt köttet marinera i minst en timme.

Sedan är det bara att grilla på!

Cevapcici:

1 kg nötfärs
1 finriven gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 äggulor
rivet skal av 2 citroner
2 tsk salt
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk spiskummin

Blötlägg träspett.
Blanda alla ingredienser till färsen.
Forma till avlånga hjärpar och stick spetten igenom dem.
Grilla ca 5-7 minuter och vänd dem så de blir grillade runt om.

Potatis i folie:

Förkoka 1 kg färskpotatis i 5 minuter i saltat vatten.
Vik en låda av folie. Det behöver vara tre lager folie i botten och lådan ska gå att stänga.
Lägg i potatisen och klicka över 50 gram smör.
Riv skal av en citron och strö över.
Strö över 1 dl finhackad persilja och 2 finhackade vitlöksklyftor.
Strö över 1 tsk grovsalt.
Vik ihop lådan och lägg på grillen. Grilla i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar