torsdag 21 april 2016

Fler förskoleplatser?

Jag läser i lokaltidningen. Det står om en fristående förskola i kommunen. Trycket är stort på förskolorna nu på våren. Folk vill väl ha in sina barn i förskolan nu när våren är här! Så den här förskolan vill utöka med två platser. Men det går inte. Det skulle kosta kommunen nästan 240 000 kr per barn och år. Alltså - nästan en halv miljon för de här två barnen som skulle få varsin plats i den här förskolan! Morgonkaffet fastnar lite i halsen. Stämmer det jag läser? Kostar alltså varje plats kommunen 240 000 kr per barn och år? Eller är det bara extraplatser? Jag begriper inte riktigt. Men det låter ju hursomhelst väldigt dyrt. Ja, jag förstår att barngrupperna är för stora och personalen är för få. Med såna kostnader så får nog förskollärare och barn se i stjärnorna efter bättre villkor. Man får väl konstatera att barn kostar. Även om de fostras på förskola. Det blir inte gratis för att det sker i stordrift tydligen.

2 kommentarer:

 1. Jäklar vilka summor staten sparar in på vår familj. Kanske dags att där är något parti som tar tag i och höjer dagisavgiften rejält för vad det egentligen kostar, och folk får betala enligt vad man tjänar. Att detta bara till en del är inkomstbaserat är mycket märkligt.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Folk borde få betala mycket mer av vad det kostar - precis som i andra eu-länder. Och dessutom slippa betala så mycket i skatt för att finansiera alla dessa dagisplatser. Så kan vi välja själva! Och slippa ta emot alla dessa "gratispengar" (för det är ju inte gratis - det är bara det att någon annan/vi själva betalar) för att få dagis till våra barn./Ditte

   Radera