tisdag 19 april 2016

Pasta alla norma och kall vår!

Vårdagarna kommer och går och vi väntar på värmen. Det är så irriterande att ha fått smaka på den lite och istället för att få mer så blir det inget...bara kallt, kallt, kallt...

I går var vi på stan en sväng på förmiddagen i alla fall, jag, 5-åringen och mina föräldrar. Först var det tandläkarbesök med N. Han skötte sig bra, slog i hand, sa sitt namn, berättade hur gammal han var, satt i stolen och gapade. Hemmafostran verkar ha funkat ok. Sen blev det lite shopping. Jag brukar säga att vi inte handlar så mycket men det får jag nog backa på. Vi handlar mycket. Fast det känns liksom inte så eftersom alla inköp är utspridda på så många personer och bara är sånt vi verkligen behöver. Och vi behöver många saker. Igår köpte jag två t-shirtar till mig själv. Även om ingen mer än mina barn, min make och mina föräldrar...ok, barnens flickvänner och kompisar och någon granne ibland då...ser mig så känns det i alla fall inte så roligt att ha alltför slitna och gamla kläder. Så två t-shirtar från HM fick det bli. Och så fick N en liten tröja också, bara 49,50 så den fick slinka med fastän han har en hel del arvegods. Så blev det en kostym till sonen som går ur 9:an snart. Han hade varit och provat ut den i helgen och jag betalade den. Bara knappt 900 kr på HM och så hade jag en rabattcheck på 100 kr också. Skjorta och fluga har vi skickat efter. Och så köpte jag ett par såna där tajta adidasbyxor till 14-åringen, 449 kr på Intersport. Fast de var för stora. Tänkte att vi skulle byta men 16-åringen provade och de passade honom. "De tar jag" blev kommentaren. Hans gamla var så slitna, jag tror han fick dem i slutet av 6:an så de hade väl gjort sitt. Så jag får köpa ett par till så 14-åringen får ett par han också. De han har är för korta och ska ärvas av 12-åringen! Så handlade jag 10 penséer för 70 kr och 2 lavendelplantor för 60 kr. Så det blev en del handlat denna vecka också. 

Det är roligt att gå på stan med N. Han har kul. Han pratar en del men motionerar mest. Han älskar att klättra, hoppa och springa. Och vi har så liten bra stad där det inte är farligt att springa i förväg eller klättra lite här och där. Det är härligt att se honom i rörelse. Se hur han njuter och veta att hans kropp och själ mår bra av frihet och rörelse! 
Resten av dagen gick fort. Hem från stan. Städa lite. Fika tillsammans med barnen och mor och far. Piano- och fiollektioner. Småbarnen var ute på kvällen och åkte sparkcykel och jag passade på att plantera alla penséer. Det blev fint. 
Barnen hade sparat varsin avocadokärna och de satte de i varsin kruka. De är nyfikna på om det kommer att bli något av dem! Vi får väl se! 
En aubergine fanns i kylskåpet och en burk ricotta. Vet inte riktigt vad jag hade i tankarna när jag köpte dem men det var i alla fall bortblåst! Googlade på de där ingredienserna och hittade recept på Pasta alla Norma. Det blev jättegott! Eller så tyckte vi stora i familjen och de små var lite mer skeptiska. Men de åt pasta och tomatsås och petade bort auberginerna så de blev i alla fall mätta. 
4 p
1 aubergine
1 burk konserverade tomater
3 finhackade vitlöksklyftor
1 burk ricotta
pasta
basilika

Tärna auberginen och strö över salt. Låt dra i 20 min.
Fräs vitlöken på låg värme i olivolja tills den blivit genomskinlig och mjuk. Häll på tomaterna och 0,5 dl vatten och sjud under lock i 25 min.
Torka av auberginerna och stek dem i olivolja tills de fått fin färg. 
Häll ner auberginerna i tomatsåsen och blanda ner halva burken ricotta.
Lägg upp pasta i en skål och häll över såsen. Klicka över resten av ricottan och strö över basilikablad! 

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Skönt att det gick bra hos tandläkaren, min äldsta har varit så där för det men efter vi bytt ställe och de sa han fick komma ett par gånger och vänja sig så gick det bättre. Lillebror ska snart dit också så få vi se om han vill gapa.
  Läste idag att Karlskrona kommun ska anordna pride-vecka på alla förskolorna i kommunen, varför måste små barn lära sig om sånt som hör vuxenvärlden till? Har inget emot att folk tycker om olika människor och har annan sexuell läggning men att "tvinga" på det på barn som inget förstår av det tycker jag är fel. Sen att till och med låta förskolebarn gå med i den riktiga pride-festivalen det tycker jag är helt uppåt väggarna, sen när ska en förskola "bestämma" om barnen ska deltaga på såna saker? Det får väl varje förälder själv bestämma om de vill ta med sina barn och paradera där.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt att det gick bra hos tandläkaren! Men han är ju också 5 år så han kan bestämma sig för hur han tänker göra och han har ju varit där förut också så han vet att det inte är farligt! Minns ett annat av mina barn som totalvägrade att öppna munnen - han var kanske 3 år då. Jag och tandläkaren lirkade och lockade men det gick inte. När vi gick ut frågade jag varför han inte hade gapat - vi hade ju tränat hemma och allt. Men svaret blev att "knappen var trasig". Pappan brukade leka någon lek i samband med tandborstningen på kvällarna - trycka på en knapp på näsan och då öppnades munnen och så en annan knapp så kom tandborsten ini munnen och så vidare...Men han gapade nästa gång så det gick bra det också!

   Det låter ju inte klokt det där med pride inom förskolan! Samhället tar för sig och gör som de vill med våra barn. Kan inte vara rätt. Det måste vara föräldrarna som bestämmer över fostran och vilka värderingar de vill att barnen ska få. Och om vi vill lägga ut fostran på entreprenad eller inte. /Ditte

   Radera