onsdag 2 november 2016

Höstlovsutflykt

Höstlovet rullar på! Det är skönt att vara lediga tillsammans! Och det är roligt att kunna hitta på roligheter mitt i veckan! I går åkte jag, mina föräldrar och de tre yngsta barnen en tur till en större stad några mil bort! Vi hade lite ärenden att uträtta! Mamma skulle lämna in en symaskin och jag hade två mattor som skulle lämnas in på tvätt och lagning! Men först gick vi en stund på stan. Vi handlade inget särskilt...lite strumpor och vantar behövde fyllas på, en sporttröja till 12-åringen och en mössa till 5-åringen! Och så tittade vi in i en liten saluhall! Den var mysig...mycket gott...grönsaker, kött, rökt fisk, bröd, honung, nötter...Jag tänkte inte handla något först men så var det provsmakning på chokladdoppade nötter av olika slag. "Vuxengodis" stod det på en liten skylt på bordet provsmakningsvarorna. Men barnen smakade förstås ändå och tyckte det var väldigt gott! Så en påse med nötter blev det...paranötter i vit, ljus, mörk choklad, choklad med en liten hasselnöt i och krossade kaffebönor rullade i salmiakpulver, mandlar med kanelrulladchoklad runtom...väldigt gott alltihopa! Och så såg och doftade brödet så gott att jag köpte två limpor också! 
Sen åkte vi ut till IKEA och åt lunch! Köttbullar och pommes för barnen och räkmackor för oss vuxna. Vi tittade mest men jag köpte med mig tyg till dynan jag ska fixa till vår kökssoffa. Och så kom 12-åringen på att han ville ha nya gardiner till sitt rum och hittade ett så fint tyg...som såg ut som brädor eller hur man ska säga. Men det var slutsålt så han får vänta. Fast då hade tanken om att fixa nya gardiner till barnens rum väckts hos mig. Och så hittade jag ett fint tyg i gult och grått och mörkbeige som passar bra i två av barnens rum. 
Det är alltid roligt att gå på IKEA. Det är kul att titta på soffor och matbord och påslakan och drömma lite. Och barnen hittar alltid på massor att göra! Det finns mycket att prova, titta på och greja med! 
 
Sista anhalten blev mattaffären! Det var första gången jag var här! En helt underbar affär full med fantastiska orientaliska mattor! Barnen var som förstummade när vi kom in! De hade tänkt sig någon vanlig trist mattaffär! Och så det här...färger, högar av mattor, mattor på väggarna, hängande på räcken, doften av ull...och en massa andra saker...kinesiska urnor, gamla snusdosor, jadefigurer..."Det här är som paradiset!" utbrast 10-åringen! Damen som skulle titta på mina mattor var ute på ett ärende så vi fick titta runt lite medan vi väntade! Och vi bläddrade bland mattorna och beundrade allt det fina! 
Ja, det var en rolig dag! När vi kom hem lagade jag till en fisksoppa som vi åt tillsammans med det goda brödet jag köpte!

3 kommentarer:

 1. http://www.sydsvenskan.se/2016-11-01/forskola-toms-av-sakerhetsskal-foraldrar-hotas-av-knarklangare
  Läser detta och får ont i magen för de stackars barnen men också för vart har vi hamnat när man som förälder lämnar sitt barn där. Har vi tappat instinkten att skydda våra barn.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
 2. Vi bor ganska nära Ikea så vi är där rätt ofta! Jag tycker faktiskt att det är en rätt pedagogisk aktivitet... fyraåringen och jag provar alla soffor, pratar om hur vi skulle kunna möblera om hemma, öppnar och tittar i skåp och lådor - ja, där finns mycket att göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Det är lärorikt att vara på IKEA! Och kul - för liten som stor!

   Radera