torsdag 17 november 2016

Opinion

Sitter och tittar på Opinion Live. De pratar om förskolan. Huruvida föräldrar ska få ha barnen 40 timmar i veckan på förskolan oavsett vad de själva pysslar med. Jag mår illa. En ung kvinna med två barn på 2 mån och ca 3 år säger att det är för hennes "stora" barns skulle som det borde vara 40 timmar i veckan. Hon har rätt till utbildning. På förskolan finns ju utbildad personal. 4,5 år på högskola har de gått för att klara av att utbilda och stimulera hennes barn. Det kan hon inte själv. Hon är ju mamma. Inte lärare. En förskollärare säger att det kan vara lite viktigt för det stora barnet att få vara i sin familj också, nu när det finns ett nytt syskon. Fast fortfarande är det bra med 30 timmar i veckan. Programledaren kontrar med att säga att det kanske är bra för barnet att få ha kvar sin gamla invanda miljö nu när det blivit så nytt med ett syskon och allt. För barnets miljö är ju förskolan. Orkar man bry sig? Det har ju blivit helstolligt allting. Hur kan det någonsin vara normalt att lämna barn ifrån sig i 40 timmar i veckan? Extra onormalt är det om föräldern ändå är hemma. Men det är banne mig onormalt när man jobbar också. Barn ska väl vara mer med sina föräldrar och syskon än med kompisar och förskolepersonal? Barn ska väl vara mer i sitt eget hem än på institution? Barn ska väl tas om hand om mammor/pappor och inte undervisas hela dagarna av lärare? Barn ska väl tillbringa mest tid med dem som känner kärlek för dem? Eller?

1 kommentar:

 1. Hej!

  Ja, vad ska man säga, suck kanske. Besökte byns skola idag och ja man kan säga lite suck där också.
  Här är en krönika om dagismaffian, ja enligt svt är detta en hatsajt, ja skulle mer vill säga att det är människor som har tröttnat på dagens samhälle.
  http://avpixlat.info/2016/11/17/dagismaffian/

  Malmö skolor har stora problem med att sexåringarna är otrygg och utsätts för diverese saker i skolan, vart har vi hamnat.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera