lördag 5 november 2016

Höstbrasa!

Idag gick vi hem till mina föräldrar på förmiddagen! Vi skulle elda ris och grillar korv! Kommunen har röjt sly och gjort fint i skogen men glömt att ta bort en del högar. Och så har en del folk lassat på med lite trädgårdsavfall också! Det ser så trist ut när det ligger rishögar där det annars ser så fint ut och vi bestämde oss för att elda upp det! 

Det var härligt att få en riktig utedag! Vintern har ju nästan kommit. Det gick så fort i år! Small bara till så var det minusgrader och isande kallt! Men det är skönt! Friskt och härligt! Och när man jobbar och rör på sig blir man ju varm ändå! Barnen njöt av att såga och klippa och hugga och elda! 
Det gick fort att elda upp allt skräp och det blev så fint i skogskanten! Och sen blev det en fin glöd och vi kunde grilla korv. Pappa hade gjort en god potatissallad till! Det var mysigt att sitta vid elden och äta god mat, känna röklukten och hur elden värmde frusna händer! Vid kaffedags började det redan skymma och då drog vi oss in och tog en kopp kaffe och nybakad sockerkaka! 
Sen gick vi ut igen och satt vid den sista glöden som fortfarande värmde gott! Det är något visst med att sitta vid en eld...se in i glöden, känna hettan, svarta natten omkring en...Magi nästan! Och tankar vandrar till fjärran tider och andra liv...jägare och urtid...
En fin lördag fick vi denna höstlovsvecka! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar