måndag 7 november 2016

Sista lovdagen!

Sista lovdagen...den var igår! Och idag är första skoldagen efter lovet! Det var riktigt skönt att ha lov! Välbehövligt för barnen att få vila, sova ut, ägna sig åt sånt de tycker är kul! 

Gårdagen blev en lugn historia! Idrottsaktiviteter och lite pyssel inne och ute. Jag och 5-åringen ägnade eftermiddagen åt att fixa det sista i trädgården. Och det var tur på kvällen började det snöa och det blev riktigt kallt. Jag kupade äntligen runt rosorna...det var lite tufft att fixa lite jord att lägga på för i landet var det redan fruset på ytan. Sen skulle granriset vi hämtat läggas ut över rosor och lavendel! N hjälpte till en stund men tröttnade sedan. Han hittade is i några kvarglömda hinkar och ägnade sig åt att hacka sönder rundlarna i lagom stora bitar så de blev till ispussel! Sedan hittade han en massa fina stenar som hamnat i sandlådan och det blev till en stenaffär där jag fick komma och köpa sten då då och då! 
Det var så vackert när snön började fall och små små kristaller hamnade så fint i kärleksörten! 
En sista ros hade orkat slå ut! 
Före kvällsmaten åkte vi en sväng och tände ljus på barnens farfars grav! Det var så vackert med alla ljus som glimmade i mörkret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar