söndag 8 maj 2016

Vårvandring!

Igår gav vi oss ut på vandring på eftermiddagen! En tre kilometer lång slinga runt en liten sjö med kaffe och bullar och saft och kakor...Det går så trögt på våren...man tycker att det aldrig liksom händer något och så går det någon sekund och så ser man plötsligt att allt är grönt...bara så där! Nu är allt grönt här där vi bor! Björkarna har små gröngula löv och lönnarna är nästan helt gula...och det är så vackert! 
Grodorna var i farten! Det brukar de vara på våren just vid den här sjön! De hoppade i diket och simmade i sjön och låg på botten och väntade på något...
Tänk att grodor är så roliga! De är roliga att titta på och hålla lite försiktigt! Nära marken och med blöta händer...
Det är så mycket liv igång nu! Det är härligt att se det! Det är alltid så många fjärilar vid den här sjön - alltid ser vi sorgmantel alldeles i början av sjön, längs grusvägen... och citronfjäril, påfågelsöga...
...och en orm i vattnet och en i skogen såg vi....

Fast jag gått här så många gånger älskar jag det..det är vackert överallt och sjön ligger där bredvid nästan hela tiden...och skogen är mörk och fuktig och trolsk. 5-åringen blev till och med lite rädd..."finns det riktiga troll?"
Efter promenaden och fikat kom vi tillbaka till startplatsen...en liten badstrand. Barnen hade tagit med sig badkläder men när det väl kom till kritan vad det bara ett barn som hade lust att ta sig i! Kallt var det! Men skönt! Sa han som badade i alla fall! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar