tisdag 31 maj 2016

Skog och mark!

Vilken härlig dag det var idag! En sån där dag man är evinnerligt tacksam över att kunna arbeta hemma! Altandörren öppen från tidigt på förmiddagen till sena kvällen! Äta lunchen ute! Hänga tvätt! Rensa rabatter! Och så hälsade vi på mormor och morfar när skolbarnen kom hem! Tre barn fick jag med mig. Det största av dem under protest för han ville spela tv-spel. Men när han väl kom dit så var det roligt! De stora barnen gjorde egna grejer. Picknick med kompisar nere vid sjön. Brännboll tillsammans med flickvän. 

Hemma hos mormor och morfar var vi i trädgården och i skogen och fick kaffe/saft och bullar! Det är så många fåglar hemma hos dem. Vi såg och hörde alla möjliga sorter. Tre sorter gick att fånga på foto.
Talgoxe!
 Svartvit flugsnappare - fast bara honan! 
Och björktrast!  De hade fullt sjå att fixa mat och bråka med skator som ville vara i deras träd! 
Det är så härligt i skogen nu när sommaren har kommit! Det är ljust och grönt och frodigt. Ljuset blir ett annat när allt blir så grönt. Nästan som att skogen är ett eget rum. Helt skilt från världen. Ett grönt, varmt rum med sina egna ljud och dofter. Det blommar och är så vackert. Vitt och blått och gult. Hundkäx, midsommarblomster och smörblommor i skogskanterna och så inne i skogen skogsstjärnan - tar inte mycket plats men strålar så fint ändå!   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar