måndag 23 maj 2016

Trädgårdsdag!

Helgen har kommit och gått - en blandning av regn och sol och vila och arbete! En slö lördag följdes av en arbetsam söndag! Det blev mest trädgårdsjobb! Rensa, klippa, vattna...fast det regnat så var det så torrt i jorden. 

Maken har drivit upp busktomater från frön och så kom vi på att det kanske kunde vara smart att kunna skydda dem lite...så han har ägnat lite tid åt att få ihop något slags enkelt växthus. 
Och så satte vi ett nytt äppelträd. Vi tog bort ett gammalt..ett Oranie som inte riktigt blivit så bra. I år tröttnade jag och beställde ett nytt. Ett James Grieve fick det bli. Det lät bra - växer fort i början men blir inte så stort och bär rikligt med frukt tidigt! Och goda är äpplena också! Vi grävde en grop och blandade ut den gamla jorden med planteringsjord så det skulle bli luckert, vattnade rejält i gropen och satte trädet så den där förädlingsknölen hamnade ovan jord. Och så skulle det beskäras ordentligt. Lite sorgligt att kapa de fina blommande grenarna men så fick det bli...

Det är så otroligt vackert just nu! Plommonträdet har blommat över men äppelträden har tagit vid istället. Och de bjuder på en ännu vackrare blomprakt med sina rosa knoppar och vitrosa blommor! Man kan inte se sig mätt! Och småbarnen tycker om att sitta i vårt stora blommande träd, som i ett rosa moln! 
 
Rabarberna växer så de knakar och en till paj fick det bli till kaffet igår! En sån där med söt pajdeg (150 g smält smör, 1,5 dl socker, 3 dl mjöl och 1 tsk bakpulver) och en äggsmet med rabarber i (2 dl rabarber, 1,5 dl socker,1 ägg, 2 dl crème fraiche och 1,5 dl vaniljsocker) 
Men nu är helgen förbi och det är måndag förmiddag! Övervåningen är redan städad och tvättmaskinen är igång...en tvätt är hängd och en ska hängas...massa arbete väntar! Men försommaren är därutanför dörren och det är härligt att kunna kombinera...arbete och roligheter...inne och ute...som vi vill! 
2 kommentarer:

 1. Hej
  Vilka fantastiska tomatplantor. Jag är så imponerad. Jag försöker så olika saker inomhus, men har nog inte lyckats jättebra. Men lite blir det som jag kan sätta ut sedan. Skönt med en trädgårdshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är fina tomatplantorna! Fast det är inte jag som har tagit hand om dem! Det ska bli spännande att se om vi får några tomater!

   Radera