tisdag 17 maj 2016

En ledig dag!

Idag tog vi lite ledigt från den vanliga vardagslunken! Det var skönt! Vi hakade på min mamma och pappa. De skulle handla mat och det passade oss bra för det var lite tomt i kylskåpet. Storhandling alltså! Mjölk och fil och ost och allt det vanliga...hittade fläskkotletter för 39,90 kr kilot och nötfärs för 49,90 och frysta torskfiléer...så nu vet jag vad vi ska äta alla vardagar som är kvar den här veckan! N tyckte det var kul att handla. Han hade lite olika förslag på inköp men var på det stora hela väldigt resonabel. Vattenballonger gick jag med på men annars blev det nej till leksaker. Riskex, ja det var ok. Tuggummi...inte så bra men han plockade på sig tre förpackningar och nu när han var så omtänksam och tänkte på sina två storebröder..så visst!
Efter handlingen åkte vi hem till mina föräldrar och där blev vi bjudna på lunch, spaghetti och köttfärssås! Gott! Och sen var vi ute hela eftermiddagen! Var i skogen och städade lite och klättrade i träd och tittade om några fåglar hade flyttat in i fågelholkarna som morfar och barnen satte upp för någon månad sen. Och det hade det! Och sen kom de stora syskonen och fick fralla och saft och kaffe. Det blev en fin eftermiddag! 
Våren är härlig och nu börjar den glida över i sommar! Vitsipporna är vissna och smörblommor, skogsvioler och humleblomster har tittat upp istället! Det är liv överallt. Fåglar som pilar fram och tillbaka och spindlar och flugor och humlor och annat som grejar med sitt...Ljud...fåglar och surr och prassel...Det är härligt.

Sedan blev det dags för tisdagens musikaktiviteter och jag gav mig hem och gjorde kvällsmat. Köttbullar och potatis och gräddsås och lingon och rivna morötter. Gott! Och så blev det kväll. De stora barnen var ute och hoppade studsmatta när jag tittade på tv och läste för de tre små. Det var härligt att titta ut och se de tre stora skratta och ha kul tillsammans. En liten glimt av när de var små igen...Och nu är det nästan natt och bara jag och katten är vakna! Och snart ska jag också hoppa i säng så jag orkar med morgondagen! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar