Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

tisdag 14 april 2020

Påskhelgen...

...är över för detta år! En fin påsk fick vi! Äldste sonen kom hem under hela helgen och det var så mysigt att få rå om honom så många dagar! Och extra roligt var det förstås att han hade sin lilla hund med sig! En av dagarna jobbade sonen på sitt extrajobb och då fick vi vara hundvakt! Jag och 9-åringen tog några promenader och det var väldigt roligt tyckte sonen! 
Vi gick förbi skolan på vår morgonpromenad och där fanns fritidsbarnen! Ett par klasskamrater var där och då måste förstås få se vovven! Lite beklämmande var det allt att se barnen innanför stängslet på självaste skärtorsdagen....särskilt som ett av dem satt och grät i sin ensamhet utan att någon vuxen märkte något av det. Sonen kommenterade när han gick hem att han har tur som slipper och att det var konstigt att vara instängd på sin fritid. Ska det vara fritid? 
Hemma blev det mycket mys och lek med vovven! 
Vi tog en promenad med mina föräldrar och tittade på hästarna vid ridskolan en eftermiddag! 
Den lilla vovven var så modig och nyfiken på de stora djuren men höll sig på lagom avstånd! 
En kväll var det fint väder och då passade vi på att grilla för första gången i år! 
På påskafton blev det äggletning i trädgården som vanligt! 
Och så fikade vi tillsammans...med tårtor och bullar! Jag testade en ny sort...en maräng med rice crispies i fylld med lemon curd och så grädde och mandariner på toppen! Den gick hem. En fryst vit chokladmoussetårta blev det också! 
En promenad tog vi efter kaffet...för att få förnyad aptit till påskbordet på kvällen! 
Vi skulle hålla det enkelt men så lagades det till det ena efter det andra och till slut blev det ett rätt stort påskbord...klar sill, currysill, romsill, gravad lax med hovmästarsås, kallrökt laxtårta, ägghalvor med räkor och vanliga kokta ägg också, skinka och mimosasallad, janssons frestelse, köttbullar och prinskorv och små smördegspiroger med skinka och champinjoner...ost och bröd och vindruvor...
På påskdagen tog vi det bara lugnt...tittade på tv, löste korsord, stickade, gick promenader...

Yngste sonen ville till sitt klätterberg och lilla vovven var så nyfiken och sugen på att klättra han också! 
 På annandagen tog vi en promenad...gick på gamla grusvägar till torp där släktingar levt för några decennier sedan!
Det var rätt kallt och blåsigt men vackert och uppfriskande!
Vi kikade in i torpet där min gammelmormor och gammelmorfar bodde fram till mitten av 1950-talet. Den gamla vedspisen fanns kvar därinne, några äppelträd och syrenhäcken likaså!

Det är nåt visst med såna här gamla grusvägar tycker jag...ödsliga och ändå lite hemtrevliga...jag funderar på hur det såg ut förr...när man bodde i alla torp här i trakterna...när det fanns människor ute i markerna som nu är öde. 
Enstaka frötallar stod kvar på hyggena...och viftade som vasstrån i blåsten!
Ladugård och jordkällare finns kvar vid det andra torpet...där min mammas moster bodde...
Måndagskvällen avslutades med fisk tacos och hemfriterade pommes...äldste sonen gjorde majonnäs...både vanlig och shrirazasmaksatt...picklad lök hade jag gjort på morgonen...lite grönsaker till det och allt blev mycket gott! 
Nu är det tisdag och vardagen har börjat igen...den konstiga vardagen som det nu är i coronatider...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar