Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

tisdag 7 april 2020

Påsklov!

I går var det första vardagen på påsklovet! En sån där dag när man är extra glad åt att vara hemmafru! Det är skönt att dela lov med barnen! Och särskilt nu i coronatider...slippa fundera på hur det ska bli med ungarna...gå iväg till ett jobb, lämna en unge till fritids och låta resten vara hemma...eller hänga med kompisar! Och extraextra härligt var det igår...eftersom det var så otroligt varmt och härligt väder...nästan sommar! 

Vi jobbade undan lite på förmiddagen...städade, plockade, gjorde lite skolarbete. Och efter lunch gav vi oss ut på en liten vandring...vi gick runt vår lilla sjö igen! Det blir man aldrig trött på! Det är alltid något nytt att upptäcka och även det som är gammalt och vant är så fint att man kan se det om och om igen! 
Det är fint att se två av barnen gå hand i hand och prata! 
Grågässen lever på i sin trall...betar i gräset, går par om par, tar en snabb flygtur under höga skränanden mot en åker på andra sidan järnvägen, motar bort en annan gås som kommer för nära, ser lite oroliga ut när vi kommer vandrande...
Vattnet är fortfarande högt och det är härligt att gå på spångarna som håller oss torrskodda...vi pratar och skrattar om hur likt det är Everglades i Florida där vi var för några år sedan! 
Kikaren kom med den här gången och vi spanar på svanarna och försöker hitta andra fåglar!
Vi går vidare och på andra sidan sjön börjar myrmarken...pors och hjortronblad och vita magra björkar...
En härlig påsklovsdag fick vi! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar