Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 16 april 2020

Coronaspecial 14 - hotbild...

Igår tittade jag på Rapport kl 19.30. Ja, vi tittade kl 18 också för den delen. Och vi tittade dan innan...ja, ni vet...mycket nyheter blir det.

Magdalena Andersson pratade om vårbudgeten. Hon bemötte oppositionens kritik om att regeringen borde satsa mer pengar - de på vänsterkanten vill ha mer pengar till välfärden och de på högerkanten vill ha mer pengar till näringslivet.

Magdalena svarar...regeringen måste hålla i pengarna. Det måste finnas pengar för att återskapa ekonomin när krisen är över. Men det måste också finnas pengar att betala ut barnbidragen i oktober.

Jaha, det är så det låter. Vi ska inte få några barnbidrag tydligen. Det har alltså blivit så krisartat att bidragen vi har här i landet ska strypas, och är det tydligen bidragen till familjerna som poppar upp i Magdalenas medvetande först. Det är väl konstigt ändå. Den hänsyn som tas till barnfamiljers ekonomi är 1. barnbidrag och 2. förskolesubventioner. Inget annat. Inte som i andra EU-länder skatt efter försörjningsbörda. Och när det blir kris. Ja, då hotar man med att ta bort barnbidragen. Man hotar inte med att säga att föräldrarna måste betala mer för barnomsorgen. Det kunde ju annars ha varit ett alternativ. Men i alla fall, strunt samma. Undrar hur man gör i andra länder? Som ju också genomgår samma kris som vi. Drar de in det ekonomiska stödet familjerna får...i form av ett skattefritt avdrag från lönen? Skulle inte tro det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar