Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

lördag 4 april 2020

Coronaspecial 3 - skolplikt über alles

Många barn är tydligen hemma från skolan nu i coronatider.

Det borde vara bra i och med att Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som kan att jobba hemifrån och att undvika att vistas bland många andra människor.

Men i skolan är det inte då. Där går Skolplikten före de allmänna hälsoråden.

Det går inte att låta de elever som har möjlighet att vara hemma med en förälder (som kanske jobbar hemma) få göra det. Det går inte att skicka hem skolböckerna med anvisningar om vad som ska göras.

Men folk tar saken i egna händer. Många gör som Folkhälsomyndigheten anmodar oss i andra lägen..."ta eget ansvar"...många föräldrar väljer alltså att låta barnen vara hemma.

Detta tas inte väl emot. Senast igår fick vi i min kommun ett utskick om att:

"I X kommun ser vi allvarligt på när friska elever är hemma från skolan. Skolplikten gäller och den innebär att ditt barn måste gå i skolan och delta i den verksamhet som anordnas. I dagsläget bedömer Folhälsomyndigheten att det ur ett smittskyddsperspektiv inte finns anledning att friska elever ska stanna hemma från skolan."

Ändå har det framkommit att man kan bära på smitta och smitta ner andra människor utan att uppvisa några symptom. Det verkar alltså mycket sannolikt att skolbarn sprider smitta bland sig själva och till sina lärare och till sina föräldrar som kanske jobbar inom vården eller äldreomsorgen. Det pågår en smittspridning. Men det spelar ingen roll i det här läget.

Skolplikt über alles.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar