fredag 3 februari 2017

Fredag!

Det är fredag och det känns så skönt! Det har varit en lång vecka med sjuka barn och alla rutiner satta ur spel! Det blir segt att vara inne hela dagarna...tur man får hämta lite post och slänga sopor ibland så man kan andas lite luft! Men nu börjar vi se slutet på sjukdomsperioden...barnen börjar piggna till och har orkat leka lite, göra lite, lite matte, och ritat lite. 5-åringen ville rita en riktigt stor teckning så vi rullade ut en sån där pappersrulle från IKEA på golvet och så ritade vi. Jag ritade en prins och en prinsessa och så var hans fantasi igång. Han ritade en egen prins och en regnbåge med en skatt i mitten. Prinsen skulle ut och hämta skatten och sen blev det en stor bil som prinsen skulle köpa för pengarna. Tankar på rymdraketer och flygplan poppade fram men då var orken slut och han gick och lade sig i soffan och tittade på en film i stället. 
Till kaffet läste jag högt ur en gammal historiebok jag fyndat på Bokbörsen. Min pappa hade just den här historieboken i folkskolan och den är så bra. Visst, den är präglad av 40-talstidsandan men den är bra ändå. Det står så lagom mycket om varje kung och alla krig och freder men även en hel del om hur folk levde i olika tider. Vi började med Olof Skötkonung, eller rättare sagt hans mamma, Sigrid Storråda. Det var spännande berättelser om krig och hat och kärlek. Och så läste vi om kung Inge som kom sen och hans kamp med Sven, eller Blot-Sven som han kallades. Barnen var fascinerade av alla våldsamheter och att allt detta hänt här i Sverige...Strängnäs, Sigtuna, Eskilstuna...namn man känner igen, städer som finns nu!
Nu är det snart kväll! Maken kommer snart hem med mat från affären och äldste sonen slutar snart sitt jobb. Och jag ska snart börja laga mat! Det ska bli så skönt att sätta sig vid matbordet och äta lite gott! Vara tillsammans hela familjen och prata lite. Och sen bara slappa framför tv:n! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar