lördag 25 februari 2017

En dag på sjön!

Idag var det strålande solsken och klarblå himmel! Vi gav oss iväg till en liten sjö i närheten och tog med korv och bröd och varm choklad och skridskor...och min pappa tog med sig isborr och pimpelspön (heter det så?)! De tre yngsta följde med oss! Det var så härligt att vara ute på isen som låg där decimetertjock och ganska slät! Vi åkte skridskor ända bort till sjöns andra ände! Så underbart att susa fram fort och se allt från vattnet istället för från land som man gör på sommaren när vi går runt sjön! Vi blev härligt röda i ansiktena och det var skönt att använda hela kroppen! 
Det gick en massa spår kors och tvärs över sjön...små tassar som väl borde vara räv och så stora runda...varg? Det måste det väl vara! Spännande att se spåren komma ut från skogen och så löpa tvärs över sjön! 
Sen var det skönt att sitta ner vid elden! Grilla korv och pinnbröd, dricka varm choklad och kaffe! Värma händerna vid elden! Höra sprakandet och känna den goda doften från elden! 
 Efter maten blev det ett ivrigt borrande och pilkande! Inte en enda fisk fick vi men det var roligt ändå! 
Sen började moln täcka himlen och det blev lite kallt och ruggigt ute! Men det gjorde inget det heller för vi hade ändå varit ute precis lagom länge och det var dags att ge sig hemåt! Jag är så glad över att vi fick en så här riktigt härlig vinterdag innan lovet var över! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar