söndag 12 februari 2017

Födelsedagshelg!

Helgen är snart slut! En gulasch står på spisen och puttrar, några barn är på gymmet, de två yngsta ska ta sig ett kvällsbad, den äldste jobbar och en sitter och spelar tvspel tillsammans med en klasskamrat över skype. Helgen har varit bra! Två av barnen fyllde år i veckan och de firade vi igår! 

I fredags fixade jag och numera 6-åringen N inför kalaset! Vi städade och bakade och grejade och donade. Det var roligt och N har blivit riktigt duktig på att baka och göra själv! 
N fick ett par presenter på sin födelsedag och resten dagen efter när mormor, morfar och farmor kom! En av de där första presenterna var en experimentbok. Den gillade han och ville genast prova något. Så vi gjorde först hemgjord slajm...blev inte jättebra men ändå lite slajmigt äcklig. Sen gjorde han och storebror badbomber av bikarbonat och ja,det skulle vara vinsten men det fanns det ingen i affären så det fick bli vinsyra. De blev så fina men när vi provade dem i badet skummade de inte så jättemycket! Fast de luktade gott av lavendel och olivoljan i gjorde barnen mjuka och lena! 
Sen blev de kalas! Vi festade på kalljästa bullar och kakor och en fransk chokladtårta samt en citron-marängpaj! 
 Barnen blev glada och nöjda med sina presenter. 13-åringen fick en klocka och ett tvspel och en del pengar! Och choklad! Toppenbra alltihopa! Och 6-åringen fick lite allt möjligt....favoriterna var ett jättemjukt grått fårskinn, en pilbåge, en star wars-dräkt och ett fiskspel! 
Efter kaffet tittade vi på hemmagjord film, spelade piano och fiol och pratade. Sen blev det kvällsmat...enchiladas med kyckling i! Och så tittade vi på tv. Melodifestivalen...det var inget annat att se...inga bra låtar direkt men vi pratade mest ändå så det gjorde inte så mycket! Och sen började Hotell Halcyon...det var desto bättre!
Idag har vi bara slappat...läst, sorterat foton...ok, då...räknat matte och gjort engelska också. Och så har vi skjutsat barn till freerunning och åkt pulka och lekt i skogen en stund!
Och nu är det kväll och snart slut på helgen! Bara en vecka kvar och sen är det lov! Det ska bli skönt! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar