söndag 1 januari 2017

Sista dagen på året...

...firade vi tillsammans med mina föräldrar som vi brukar! Alla barn var med en stund...men sen avvek det äldsta för egna festligheter tillsammans med flickvän och vänner och senare avvek det näst äldsta också...Den tredje äldsta hade nog också gärna gett sig av på vift men han får vänta lite till...Vi hade det trevligt! Vi började med att fixa med maten. Mamma och pappa hade förberett en hel del och jag hade gjort efterrätten halvfärdig hemma...men det var ändå lite att stå i. 

Till förrätt åt vi toast skagen eller kallröktlaxtoast med hovmästarsås!
 Sen blev det helstekt oxfilé med rödvinssås, potatisgratäng och svampochbaconpytt! 
 Och till efterrätt åt vi små pavlovor med lime-passionscurd och grädde! 
 Ja, och så spelade vi lite kort! Finns i sjön för det klarar N av så bra! Han sorterar och funderar och bemästrar spelet bra! 
¨
Och så tittade vi på Hallonbåtsflyktingen på tv. Den var bra! Sen var vi ute och sköt smällare och tände tomtebloss! Härligt tyckte de tre yngsta barnen! 
 Och så blev det dags för tolvslaget och lite chips och choklad och jordgubbsbubbel och champagne! Alla var vakna och det kändes högtidligt och fint! 
Nu är det 2017! Ett nytt år! Två av barnen sover hos sin mormor och morfar, ett hos sin flickvän och två barn sover som små grisar här i huset. Bara 5-åringen är här...vi har hunnit ta en nyårsdagspromenad och letat efter smällare som ska användas till lekar! Och så ska vi äta lite lunch snart och sen ta en promenad till och hämta hem översovarna och ta en kopp kaffe tillsammans med mormor och morfar! En mysig slappardag! En bra början på det nya året! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar