tisdag 17 januari 2017

Skridskopremiär!

I går när vi var ute och gick såg vi att "isbilen" var i farten på fotbollsplanen! Det skulle bli skridskois! Härligt! Skridskorna hämtades ner från vinden och idag var vi redo! Snabbt städade vi undan och vid 10 var vi på plats på skridskoisen, jag och N! Han var lite bekymrad över att hans storebröder inte skulle få ha lika kul som han! Men så är det ju när man går i skolan. Och skoldagarna är långa och det är svårt att hinna med så mycket skridskoåkning efter skoltid. Men på fredag...då slutar de tidigt och då kommer de hinna åka skridskor på eftermiddagen! 
Vi hade det kul i alla fall! Lite knaggligt gick det först för det var ju ett helt år sedan vi åkte sist! Och förra året blev det inte mycket skridskoåkning för det var ingen särskild ordning på isen vare sig på sjön eller fotbollsplanen! 
Vi åkte både länge och väl...tränade på att glida fram, åka fort, spela hockey...Roligt! Och vi hade hela isen för oss själva! Några skolbarn kom ner och sprang runt lite men deras rast var kort och de fick skynda därifrån! Och några andra barn sågs inte till. Bara ett litet barn i en barnsadel på cykel med en liten ryggsäck hängande på pappans cykelstyre..på väg till dagis förmodligen. Det är ju så här...barnen är inte längre ute och leker tillsammans med andra barn eller med sina mammor. Det finns ju inga små barn hemma på dagarna. Men man får ta det onda med det goda! Vi hade gott om plats! Och pigga och glada i sinnet blev vi...och härligt trötta i ben och fötter och kinderna blev rödblommiga och fina! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar