måndag 16 januari 2017

Köttfritt?

Jag läser att politikerna på Kungsholmen driver på för att det ska vara minst två köttfria dagar i förskolan. Tja, det kanske är bra. För miljön. Fast lite konstigt är det...det där med maten...och då inte bara när det gäller köttfri mat utan all mat som serveras på alla landets förskolor och skolor. Barnen måste gå där...i förskolan kallas det att det är frivilligt fast det är ju liksom bara på pappret...och skolan är ju obligatorisk...det finns inga alternativ till att få sin skolning på institution. Staten, kommunerna, privatpersoner bakom kulisserna...bestämmer alltså vad barnen i landet ska äta. Det är inte föräldrarna som gör det längre. Det tycker jag är märkligt.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Känner mig lite skeptisk idag och undrar vem som "tjänar" på detta med att ropa klimathot och att vi måste betala skatter på både det ena och andra, vad hjälper det miljön att vi betalar mer skatt. Så länge inget görs åt de stora contiainerfartygen som spyr ut både det ena och andra så kan de låta mig få äta mitt kött i fred.
  Sen tvistar de lärda om detta med den globala uppvärmningen men det är bara lägligt nog den ena sidan som får "komma" till tals.

  Men det är väl så att kejsaren kan vara naken tills nån påpekar det, och det är precis vad som sker i detta landet med saker och ting nu, och den tredje statsmakten gör allt för att hålla folk ovetandes.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig i dina funderingar! Men det blir väl billigare förstås...det är väl dåligt med pengar i den offentliga sektorn...den är ju väldigt stor. Och bönor är ju billigare än kött. Smart sätt att slå två flugor i en smäll!

   Radera