onsdag 17 augusti 2016

Vardag igen!

Ja, så blev det vardag igen. Igår började skolan. Det var grått och trist därute när vi vaknade och det kunde ju passa bra en sån här dag. Försov oss gjorde vi också. Vaknade först 07.22. Men det gick bra! Kläder och ryggsäckar hade jag lagt fram redan kvällen innan. De två skolbarnen som skulle iväg hann få i sig varsin rostad macka framför ett halvt barnprogram på tv:n också. Och sen vinkade vi hej då!

Och så var vi bara två kvar hemma! Jag och 5-åringen. Det var lite ovant men väldigt trevligt! Hela sommaren har han mest hängt med sina syskon så nu var det roligt att rå om honom lite mer igen! Efter morgonstädningen ritade vi riddarsköldar, hittade på egna mönster och färglade. Och sen övade vi att skriva bokstäver och siffror. Och så blev det gymnastik en stund. Sen kom N på att han ville fäktas, precis som en riddare. Och vi ledade efter svärd. Det brukar finnas vapen av alla slag som ligger och skräpar lite här och var. Men nu var det tomt på svärd. Inte ett enda. Så vi fick ge oss ut på en cykeltur och ge oss in i en skog för att hitta lämpliga pinnar som passade till att fäktas med. Och då var det lika bra att ta med en hink. Ifall det skulle finnas blåbär. Och det gjorde det. Så när vi hittat ett par bra pinnar hann vi fylla en liten hink med härliga blåbär.

Någon sa för några dagar sedan till mig när vi pratade om semestrar att det bara är skönt att ha semester om man jobbat innan. Annars skulle det bli tråkigt. Jag har funderat lite på det där. Hur det är egentligen. För jag jobbar ju inte. Ändå känns det som om jag haft semester. Och att mitt arbete har börjat igen. Fast egentligen är det ju inte riktigt så. Semestern för mig innebär ju mer arbete än annars. Fler är hemma. Mer mat ska lagas. Det blir mer stök. Vi gör massa utflykter som gör att jag måste baka mer, plocka fram och tillbaka fler saker. Ändå känns det som att jag är ledig när alla andra är hemma. Det blir en annan stämning. Vi pratar och är tillsammans. Vi sover länge och tittar på tv sent. Vi sitter ute och snackar efter maten på kvällen. Vi promenerar och badar. Och grillar. Det har känts som semester. Och nu är det vardag och arbetet börjar. Och så är vi bara tre hemma på lunchen istället för åtta. Och det är tystare och mindre rörelse. Lugnare. Fast jag bestämmer ju själv. Köksskåpen behöver städas. Garderoberna behöver gås igenom och städas ur inför hösten. Kylskåpet skulle behöva göras rent. Och några dörrar har jag som jag tänker måla om. Och trädgården...den måste tas om hand inför hösten. Och så har ju barnen läxor som jag vill hjälpa till med...och inte läxor som jag tycker att de borde ha som jag får hitta på! Och ...och ...och ... Jo, arbete har jag. Fast det har ju alla andra också. Samma saker antar jag. Fast de ska göras på "fritiden", efter jobbet.

Tja, jag vet inte...men man kan i alla fall tycka om att ha semester även om man inte har förvärvsarbetat. Och man kan tycka att det är att ha semester att göra mer än vanligt, eller andra saker än vanligt. Och det finns många sätt att arbeta på. Jag känner mig lyckligt lottad som kan ha det så här som jag har det. Som kan arbeta med det som angår min familj. Som har min familj och mitt hem som arbete. Som en slags rut-arbeterska deluxe. Fast helt oavlönad. Annat än i det lyxigaste man kan få tag i! Tid!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar