söndag 28 augusti 2016

Helgen som gått...

...var lugn och händelselös...och väldigt trevlig! 

Jag och 5-åringen startade helgen med ett affärsbesök.
Det är så mysigt att vara ute och shoppa med honom. Han tar så aktiv del i handlingen och är så nyfiken. Han vill dra vagnen helt själv fast det är tungt. Och det är roligt att få något uppdrag..att hitta något på egen hand. Sen träffade vi på vår största storebror som sommarjobbar på den här affären. Det var så spännande tyckte N. Att få se var storebror håller hus på dagarna, kika lite bakom mjölkdisken...

Efter lunch gjorde vi en äppelpaj tillsammans! Vi gjorde en vanlig smulpaj för det tycker jag är godast! 
Det var så fint väder hela dagen så var ute mest hela tiden! Grejade i trädgården, lekte och grillade lite senare. De minsta barnen tog fram alla trädgårdsdynor och gjorde en lång rad där de gjorde kullerbyttor och tränade på att stå på händer och huvud. Och N var så glad över att han äntligen kan stå på huvudet utan en vägg bakom. Och dessutom komma upp i huvudstående helt själv! 
 
På lördagen blev det läxläsning på förmiddagen. Engelska med 14-åringen. Vi gjorde en översättning och läste om substantiverade adjektiv i grammatikboken. Och så matte, stavning, grammatik och engelska med 10-åringen och 12-åringen. Det var roligt! Några läxor från skolan fanns inte den här veckan. 

Efter lunch gav vi oss av till vårt istidsområde i närheten. De tre yngsta fick vi med oss. Vi gick en liten slinga och barnen klättrade i förkastningen som finns där. Det är alltid roligt! Jag vet inte hur många gånger jag har stått där och sett mina barn klänga runt på stenblocken! De har gjort det så ofta att de känner till varenda sten! Men i år var det första gången N var med precis lika mycket som storebröderna! Förra året fick han nöja sig med att klättra lite längst ner men nu var han tillräckligt lång och stark och smidig för att klara av allt lika bra som de andra! Han var nöjd! 
Sen tittade vi på grytor och spår efter vatten. Fast vi sett det så ofta är det roligt. Det är så väldigt fascinerande att tänka på vilka krafter som finns i naturen. 
I går, söndag, var det grått och lite kallt. Maken städade ur förråd och garage och jag städade ur klädkammaren. Störste sonen packade och jag var med och kollade lite och pratade och förmanade...han och hans flickvän ska, skulle på semester tillsammans och nu har de gett sig iväg till Grekland! Det är lite pirrigt men samtidigt roligt! Det var härligt att höra hans röst i telefonen när han ringde sent på kvällen och berättade att de kommit fram till sitt hotell! De minsta barnen lekte med grannflickan hela dagen. De lekte stenarbetare i en stenhög de gillar. Och sen åkte de rullskridskor och vi vuxna gick med dem på en lite längre tur! Sen blev det de vanliga söndagssysslorna...bad och nagelklippning och öronrengöring, lite tv och saga och så sängen. Och nu är det måndag och ute är det mörkt och regnet smattrar mot rutan. Hösten är på väg med stormsteg. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar