måndag 22 augusti 2016

Sensommarhelg!

Den första skolveckan har gått! Vi tog oss igenom och det gick bra! Trots långa skoldagar tyckte barnen det var roligt att träffa sina vänner, prova på ett par nya ämnen, en ny skola...Det var grått och trist alla vardagar men på lördagen kom sommaren tillbaka, eller i alla fall sensommaren. För luften är fuktig och himlen hög och en ton av höst är tydlig. När vädret är så härligt kan man ju inte häcka hemma hela dagarna! Så vi gav oss ut till en av våra favoritställen, den där lilla, lilla sjön mitt i skogen, både på lördagen och söndagen! Ena dagen fick vi med oss hela familjen minus det äldsta barnet som jobbade. Och den andra dagen följde våra tre små med. Vi promenerade, tittade på myror, fjärilar, grodor, hästiglar och fick se en skymt av en orm. Och några badade. Och så drack vi kaffe och åt blåbärskakor. Och täljde och klättrade omkring i skogen. Ett par liter blåbär fick vi med oss hem också. Härliga eftermiddagar! 
Naturens egen steninstallation...träden växer direkt på stenbumlingar i olika storlekar...vackert! 
Två världar möts...vilken är den riktiga? Verklighet och dröm, lager på lager, sanningar dolda under ytan...
Och mitt i skogen stötte vi på en enorm myrstack. Det syns inte på bilden hur stor den faktiskt är...men den är faktiskt gigantisk...för att vara en myrstack! 
Och här har myrorna vandrat på led i generationer verkar det som...till och från myrstacken fanns smala små stigar i mossan! Myror på väg åt båda håll...oupphörligt...i sin strävan att upprätthålla sitt samhälle...
Huvudmyrstigen var bred, nästan som en människostig. Först trodde vi att det verkligen var en vanlig stig men sen insåg vi att den bara ledde fram till myrstacken! Den skymtar längst bak i bild. 
Sent på lördag eftermiddag kom regnet. Bara enstaka stora droppar. Sjön blev så vacker och stilla. Färgerna förändrades...grått, silver...det blev bara några droppar den kvällen. Men hela natten regnade det. 
Dagen därpå sken solen. Och sjön var muntert blå igen och skogen friskt grön. 
12-åringen var inte sugen på att promenera så han parkerade sig på en filt och spelade spel istället! Vi andra gav oss in i skogen!
I ena änden av sjön finns en dammlucka. Där brukar vattnet strömma vilt på andra sidan...in i skogen...men den här sommaren har varit så torr. Bara en liten rännil letade sig fram i botten av strömfåran. Det var spännande att klättra ner i den...mystiskt och trolskt...
Sen blev det bad för de modiga! Inte jag! Det var ganska kallt men 10-åringen brydde sig inte om det. Han var i länge och dök efter intressanta saker på botten. Fyra fiskedrag och en ölflaska hittade han! 
Nu är det måndag igen och barnen är i skolan! Det fina vädret är kvar och när de kommer hem kan vi sitta ute i trädgården och dricka eftermiddagskaffe! Och några fler badturer ser det ut att kunna bli innan hösten kommer på riktigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar