torsdag 30 juni 2016

Sommarlovet...

...fortsätter...dag efter dag...snart har det gått tre veckor! Det är inte så där jättesomrigt, inte så mycket som vi önskar. Men det är roligt ändå. Det är ju inte jättekallt i alla fall. Och det går att göra roliga saker fast det inte är något särskilt badväder.

Vi har:

Plockat smultron! Det finns så mycket smultron i år. Det är väl konstigt! Att fast det inte är så varmt och soligt så blir det fler smultron än det någonsin har varit förr! Vi har plockat flera gånger och provat både smultron och mjölk och gjort en rulltårta! 
Vi har kastat en hel del boll! Det är kul med både stora bollar och små! 
 Och vi har hoppat jättemycket studsmatta! Varje dag hoppar barnen! Det är härligt att se dem använda kropparna ordentligt! Bli andfådda och rosiga i ansiktet och svettiga och att höra dem skratta och ha kul! 5-åringen har lärt sig så mycket i år! Han kan göra volt och landa nästan på fötterna och göra en slags handvolt och hoppa högt och ta ut armar och ben som ett kryss! 
Och så har vi matat fåglar! Fler gånger än vi någonsin gjort förut! Det är roligt! 
Ja, vi har ju gjort annat också förstås! Det har spelats en massa tv-spel och datorspel. Det är också roligt tycker barnen. Och så har vi sett på filmer och tv-serier på kvällarna. Och gått i skogen och åkt sparkcykel...och lekt kurragömma några gånger...och de stora barnen har träffat kompisar och flickvänner...

Det är skönt med sommarlov! Den där känslan man får i kroppen - som jag kan återkalla fast jag är gammal och inte har något sommarlov egentligen - att tiden stannar upp lite...det kvittar vilken dag det är. Det känns en aning oändligt. Det är så mycket tid kvar att det känns lite meningslöst att räkna efter ännu. Ännu ett litet tag! Det är härligt! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar