onsdag 22 juni 2016

Sommar

Nu är det full sommar...det känns lite märkligt....eftersom det inte varit så...somrigt. Det har varit för mulet och för kallt. Men sommar är det. Och det har gått så fort. Allt är ordentligt grönt och frodigt. Alla de tidiga blommorna är borta och högsommarväxterna håller på att ta vid. Pionerna har låtit vänta på sig men så en dag så bestämde sig de första för att våga språnget! 

 En dag senare...
...och ytterligare en...
Och fingerborgsblommorna har slagit ut!
 Och de första riddarsporrarna...min favorit...Blue skies! 
 I min skuggrabatt har det växt så det knakar..funkiorna breder ut sig och daggkåporna blommar i lime och kungsnävorna i lila! Flädern är på gång att börja blomma så snart måste jag göra saft! 
 Tomaterna maken drog upp har fått många blommor och några tomater syns redan till, fast ännu små och gröna! 

Vi njuter av sommaren fast det inte är så jättesomrigt ännu. Men det är inte FÖR kallt och det är inte FÖR mulet. Jordgubbar finns det och det går att sitta ute på kvällarna och äta dem med kall mjölk och socker! Det är härligt! 
 


2 kommentarer:

  1. Fint! Och vad långt före ni är. Jag tittar varje dag på mina planteringar. Väx, väx tänker jag, men det är nog bra med såna här tålamodsövande grejer som plantering. Tänker mer och mer på att använda marken till ngt bra. Ett ålderstecken kanske! Fin student ni hade. Tänk att våra äldsta gått ut skolan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite trögt här också! Inte allt verkar trivas i år. Men pionerna, och rödbetorna och bärbuskarna verkar ha ett bra år! Annars har det nog varit för kallt och för lite sol. Jo, det är häftigt att våra stora har gått ur skolan! En sån där dag man liksom aldrig trodde skulle komma och så var den helt plötsligt här! Ni hade också en fin dag såg jag! Trevlig midsommarhelg på er!

      Radera