måndag 20 juni 2016

Fågelskådning!

Vi spanar på fåglar! Det är roligt att se om vi hittar några "nya" sorter! I går gjorde vi det. En svartvit halvstor fågel med lustigt lång helt orange näbb gick och petade i gräsmattan nere vid sjön! Vi hade ingen aning vad det var. Min far hade någon aning om att namnet skulle börja på strand- och när vi kom hem och letade i fågelböcker kom vi fram till att det var en strandskata vi sett! De håller till längs kusterna och vid de större sjöarna och äter blötdjur, musslor, insekter och kräftdjur - och uppenbarligen daggmask för det var det den ägnade sig åt att dra upp ur gräsmattan! De kan bli riktigt gamla, upp till 30 år! Det var roligt att få se en och få veta vad det var för en fågel! 
Och så såg vi en stare! Den var också i färd med att leta mask! 
Kajor finns det gott om! Och jag gillar dem! Lite kaxiga fåglar som håller sig framme överallt! Den här fastnade på bild mitt i flykten! 

2 kommentarer:

  1. Roligt! Strandskata ser vi ofta här, men vi bor ju också precis vid kusten. Antar att den inte är lika vanligt förekommande där ni bor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de håller väl mest till vid havet! Vi har aldrig sett någon förut! Alltid kul att se något nytt! Den var riktigt stilig med sin långa orangea näbb och den fina teckningen på vingarna när den flög iväg!

      Radera