måndag 20 juni 2016

Fågelskådning 2!

I förmiddags var vi på simskola. Eller 12-åringen och 9-åringen var det. Jag och 5-åringen tog en promenad medan lektionen pågick! Vi gick runt ett litet näs. Där växer alar och gamla björkar och någon slags lustiga granar med långa grenar och små kottar. Det är insekter överallt och då blir det förstås fåglar överallt också! De har ju både mat och skydd och boplatser. Vi spanade lite. Lyssnade och spanade. Hörde så mycket vackert kvitter men det var inte så lätt att få syn på några fåglar i det täta bladverket. Men så såg vi lite fladder av vingar högt upp i en gammal björk! En björktrastmamma matade sina barn. Ett bo fanns i en grenklyka! De var så tysta barnen, inte ett knäpp hördes. 
Sedan gick vi vidare och en sädesärla letade insekter på stigen! Den vippade på stjärten som de brukar och blev inte rädd för oss. Flyttade sig bara lite framåt när vi gick! 
Sedan kom vi till de där lustiga granarna. Där klättrade nötväckor omkring och hackade i barken och kottarna! 
 Och så stötte vi på en liten fin blåmes som letade mat i en tall!
Det är så vackert nu när sommaren är i full blom! Allt är frodigt och fullt av liv! Det är en sån fart på allt! Djur och växter....det är bråttom! 
Det är mysigt att vara ute och gå med en liten 5-åring på egen hand! När man är ute med en grupp barn blir barnen så fokuserade på varandra. Så blir det inte när man bara är två. N promenerar och pratar...som en riktig jämbördig samtalspartner. Det är mysigt! Vi pratar om ditt och datt. Frågor ställs och svar funderas ut. En glädje att få vara med om. 

2 kommentarer:

  1. Håller med. "Pappa? Har du varit en hund förr?" frågade vår fyraåring häromdagen på promenad :) Sädesärlan heter förresten "Vipstjært" på danska, passande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Rolig kommentar! Men varför inte? Klart man kan vara vad man vill!! Och vippstjärt passar ju bra - det brukar man säga är som ett smeknamn för fågeln!

      Radera