torsdag 16 juni 2016

Förmiddag vid sjön!

Sommarlov och vi har fullt upp! Vi sover för länge och sen är det simskola! Vi får skynda oss att bli klara! Äta frukost och bädda och diska så det ser ok ut när vi kommer hem. Jag skjutsar 12-åringen och 10-åringen i bil till badhuset. 5-åringen är med förstås. Vi gör lite annat när simlektionen pågår. Idag gick vi ner till sjön! Vi gick runt en udde och matade fåglar och kände på vattnet och spanade efter fåglar! 
Här vankas det mat! Hela gänget kom vankande! 
Simskolan hade varit rolig! De hade fått simma hela lektionen och 10-åringen var inte riktigt färdig efter de 40 minuter lektionen varade utan fick simma lite extra! De försöker nämligen ta varsitt svårt märke! 10-åringen vill ta kandidaten och då ska man simma 800 meter. Så långt har han aldrig simmat förut. Men han klarade av det! Och 12-åringen vill ta järnmagistern och simmade hela 1000 meter idag! Och klarade av det på 40 minuter! Han var stolt och glad! 

Sen åkte vi hem och fixade lunch! Barnen vilade. De var lite trötta i både armar och ben! Det är så gott nu när det finns färskpotatis. Och matjessill och hackade ägg och smält smör och grönsaker, hårt bröd och smör...och lite falukorv för de som inte gillar sill än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar