måndag 27 juni 2016

Vi har blivit lite...

...besatta av fåglar, jag och 5-åringen! Men det beror kanske på att vi hamnar nere vid sjön varje vardag nu när de större barnen har sin simskola! Vi strosar omkring...det finns en lekpark, ett utegym, en udde att gå runt, ett par badstränder...och massor av fåglar. Idag tog vi med oss gammalt bröd som inte gick åt i helgen. Att mata fåglar är alltid kul! Gräsänderna vill förstås ha, men också skrattmåsar och kajor! 
Ungarna vi såg förra veckan var där igen och de hade växt ordentligt! 
Kajorna håller till i ett stort träd, en al! De sitter däruppe i kronan i det fördolda och håller koll! Och så kommer de allihop när det vankas bröd! Blev det lite väntetid parkerade några sig på en bänk - som ligister satt de där på den slitna graffittiprydda bänken och väntade! 
Och skrattmåsarna hölls mest ute i vattnet! Väntade ifall något skulle kastas lite längre ut i sjön och lyfte i så fall och fångade i luften! 
Sen blev det lite kallt och blåsigt och N klagade i sin tunna t-shirt! Så när brödet var utdelat och vi pratat färdigt om vad fåglarna egentligen heter så hann vi upp en liten kortis på stan! Vi hittade en långärmad tröja på rea - bara 50 kr - på KappAhl. Den dög också - rosa och grann med bruna koalabjörnar på! Och så hann vi köpa bananer också för det hade börjat kurra i magen på N vid det här laget. Vi hann lagom tillbaka ner till badhuset för att möta storebröderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar