tisdag 14 juni 2016

Födelsedagsfirande

I dag har vi firat vår nyblivna 10-åring! För 10 år sedan föddes han, vårt näst yngsta barn! Dagen innan han kom till världen var det så varmt och skönt och vi var ute och grejade hela kvällen. Jag rensade ogräs och den stora magen var i vägen men det gick bra ändå! Och så kom glassbilen och barnen tjatade och ville ha glass! Och jag sa "ja" och där vid glassbilen kände jag att det knakade till lite och lite av vattnet kom! Inte mycket men ändå...Så började värkarna lite smått...när barnen och vi satt i soffan framför tv:n och åt glass! Och vid midnatt åkte vi in till sjukhuset. Det var en så lugn och fin förlossning. Ingen brådska alls utan allt förlöpte så jämnt och fint. Maken låg i sängen och halvsov och jag satt i en fåtölj och andades och vilade. Och lite över 2 föddes han, vår lille pojke! Han var lika lugn och fin och harmonisk som själva förlossningen. En nöjd och glad och lättsam liten kille från första början. Och så har han fortsatt att vara. Som en sommardag. Och humöret är som ett sommaroväder. Det kommer fort. Och går fort över. Inget dåligt humör som hänger kvar utan solen tittar fram igen och allt är bra igen. 

Maken tog med farmor hem efter jobbet och mormor och morfar kom cyklande. Flickvännen till äldste sonen kom också. Och så grillade vi hamburgare. Jag hade gjort cole slaw och chipotlemajonnäs till och äldste sonen gjorde karamelliserad lök till. 

Och till efterrätt åt vi minipavlovor med lemon curd och mascarponegrädde och jordgubbar! 


Det var en fin kväll! Varmt och skönt länge innan det blev lite kylslaget. Trädgården förändras sakta men säkert. Löjtnantshjärtana har börjat blomma och smörbollarna och de första nävorna har slagit ut. 
Det är skönt med sommar. Och det är skönt med sommarlov! Långa lata dagar! Sovmorgnar och sena kvällar utan stress inför morgondagen! Det är skönt! 

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Ska pröva chipotlemajonäs nästa gång. Bakar du själv hamburgerbröd, och har du nåt bra recept i så fall...? Tycker lätt det blir lite för degigt när jag har försökt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här gången bakade jag inte eget bröd - varken hann eller orkade. Annars brukar jag göra det. Kör ett recept från en gammal ICA:s bakbok som jag tycker blir bra.

      Radera