fredag 17 juni 2016

Rabarberpaj!

Idag är det visst fredag! Man får tänka efter lite nu när det är sommarlov. Vi har redan börjat förväxla dagarna lite! Det kan ju vara gott med något sött så här när helgen börjar. Och så är det ju alltid trevligt att ta tillvara det som finns i trädgården. Och då är rabarber det enda som bjuds just nu som duger till sötsaker! Så en rabarberpaj kan passa bra!

Den här gjorde vi förra helgen och den var så god att vi säkert gör den igen!


Pajdeg:

3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
150 g smör

Mixa ihop allt och tryck ut i en pajform. Nagga och förgrädda i 225 g i ca 10 min.

Fyllning:

300 g rabarber i bitar
1,5 dl socker

Sjud ihop allt tills rabarbern faller samman och det blir en kompott av det hela.

Marängtopping:

3 äggvitor
3 dl socker

Vispa äggen till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa vidare tills smeten är blank och bildar toppar.

Bred ut kompotten i pajskalet. 
Bred ut marängen ovanpå.
Grädda i 200 g i 10-15 min tills marängen fått fin färg.

Grädde eller glass är gott till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar