fredag 1 juli 2016

Simskoleavslutning!

I min stad har de så bra sommarsimskola! Eller det kanske de har i alla städer, inte vet jag...Men det är hursomhelst bra här! I tre veckor får barnen simma varje dag i 40 minuter och det finns tre olika svårighetsnivåer. Mina barn har gått allihopa i många somrar var. Tyvärr har det tunnat ur lite med barn...det är inte så många som det var när mitt första barn började gå för 13 år sen. Och barnen slutar allt tidigare. Går kanske en eller två somrar. Våra barn har gått många somrar var för de har tyckt det varit roligt att ta märken och utmana sig själva lite. Göra sånt som är lite jobbigt och svårt. Men det är inte så roligt att gå när "alla andra" är yngre och i år knorrade 12-åringen innan. han ville inte. Han var för gammal. Det var fånigt. Jag gruvade mig. Hur skulle jag göra? Jag tog beslutet att anmäla honom i alla fall. Och se hur det skulle gå. I värsta fall skulle han väl få hoppa av då. Och det var lite träligt de första dagarna. Det kändes lite fånigt. Men han gick ändå...och så blev det helt plötsligt roligt. Han och lillebror gick i samma grupp och 12-åringen ville göra den första magistern och 9-åringen kandidaten. Ledarna tyckte det var roligt att de hade kommit så långt och det peppade killarna en del. Och så började en tjej i gruppen som också skulle ta magistern. Och då blev det ännu roligare. Och plötsligt började 12-åringen prata om att han vill ta fler magistrar och han och brorsan bestämde att de ska gå nästa år också! Det kändes roligt! Återigen kände jag mig stärkt i det jag redan sedan länge klurat ut - att det inte är så farligt att bestämma, att köra över barnen lite när man själv vet att det är något bra. Det kan kanske till och med vara bra att bli lite tvingad, att tvinga sig själv, och komma på att saker man inte trodde är roliga!

Idag var det avslutning och de som tagit de svåraste märkena fick simma ett ärevarv med varsin krans på huvudet! Sedan fick alla barnen visa vad de hade tränat på. Alla de olika simsätten, dyka från kanten, längddyka och göra olika hopp! 


2 kommentarer:

  1. Jättebra! Det är INTE så bra i alla städer. Jag har själv tävlat i simning och varit engagerad i Svenska Simförbundet, och jag tror snarare normen är att gå en termin/kurs/år eller hur det nu är upplagt och lära sig simma, sen slutar man. Tråkigt! Det är viktigt att kunna simma och märkena är bra motivation, synd att det inte görs mer allvar av det på fler ställen i landet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det viktigt att kunna simma! Jag misstänkte att vi har det rätt bra här när det gäller sommarsimskolan och även i vanliga skolan - vet att i vissa kommuner har de inte ens simundervisning - här har vi det hela 1an och kontroller med jämna mellanrum senare. Det är något att vara glad över! Häftigt att du tävlingssimmat!

      Radera