torsdag 28 juli 2016

Sommardagar och vinbärskaka!

Semestern rullar på - den ena dagen efter den andra....Vi varvar arbete i trädgård, med hus och inne med nöjen! Bad, bärplockning, promenader, cykling...Det är sköna dagar...tiden blir annorlunda...varje dag känns som lördag eller söndag som ett av barnen sa häromdagen. 
Vi tar hand om det trädgården ger...
Har plockat av röda vinbär, svarta vinbär...Hallon plockar vi av i takt med att de mognar...har ätit både med socker och mjölk och som tillbehör till olika efterrätter!
Potatis och rödbetor och lök är färdiga och det är så lyxigt att kunna gå ut i landet och hämta in lite av det vi vill äta.
Tomaterna mognar allteftersom och varje middag kan vi njuta av egenodlade goda söta tomater! 
Vi har varit ute i skogen och plockat både lite blåbär och hallon! Och igår hittade vi hjortron! Inte så mycket för någon hade nog varit där innan men det blev lite i alla fall! 
Vi har bakat lite! En rulltårta med grädde, hallon och blåbär blev det häromdagen! 
Och igår en vit chokladkaka med vita vinbär! Den var riktigt god!
Man bara smälter 100 g smör och rör i 200 g vit choklad i bitar. Vispar 3 ägg och 0,75 dl socker till vitt skum. Och sedan blandar man in chokladsmöret, 1 msk vaniljsocker och 2,5 dl mjöl samt 3 dl vita vinbär. Och så gräddar man det hela i 20 min mitt i ugnen i ca 20 min! Klart! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar