lördag 30 juli 2016

Bad och blåbär!

Vädret växlar - mulet och soligt om vartannat. Men det är varmt och vi badar nästan varje dag. Det är härligt för barnen att få simma och hoppa och dyka! Och för vår lille 5-åring är det extra härligt! Han har liksom erövrat vattnet, eller börjat göra det i alla fall...Förra sommaren frös han på en gång och ville inte vara i länge men nu är han så stor att han tål att vara i länge! Han huttrar och hackar tänder till slut för han är ju fortfarande så tunn och liten...men det är så kul att han inte kan låta bli! Och han vågar så mycket nu! Med puffar på simmar han, hoppar i och kommer helt under vattnet. Och utan puffar med cyklop simmar han under vattnet flera simtag och orkar hålla andan. Han har fått lite flytkraft och kan simma precis under ytan. Men simma på riktigt kan han inte än, ett par tag går det men sen sjunker han ner. Men han vet att han är på g! Och han prövar och tränar och vill! Det är härligt att se! 

Det var kul att hoppa från bryggan också! Men lite otäckt så någon fick vara i vattnet nedanför och vara beredd! Och flytväst kändes säkrast tyckte både N och jag! 
Efter badet är det gott med lite kaffe och saft och kaffebröd! 
En av de små sjöar vi badar i är så bra nu i slutet av juli och i augusti! För här finns det så mycket blåbär och senare lingon längs stränderna! Det är underbart att gå och plocka här, precis bredvid vattnet! Ett par liter fick jag ihop! 
Det är roligt att se bröderna komma varandra lite närmare under loven...de får så mycket tid tillsammans och blir mer "inkörda" på varandra...nya lekar hittas på och det pratas och skrattas! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar