lördag 2 juli 2016

She for he

Kvinnolobbyn i Sverige vill befria männen. De är fast i det patriarkala systemet. De kan inte visa sina känslor, de har för få vänner, de super och slåss för mycket och de konsumerar för mycket porr.  De har också problem med att få lov att bli insläppta av kvinnorna när det gäller köksarbete och barnavård. Så nu måste de befrias. Och det är kvinnorna som ska göra jobbet. Hon ska hjälpa honom. She for he.

Det är lite märkligt alltsammans. Kvinnorna är förtryckta av männen. Och  männen är förtryckta av patriarkatet. Eller om det är så att patriarkatet helt enkelt är något fristående som ligger ovanför alltsammans. Männen har liksom skapat patriarkatet genom att ta för sig för att vinna fördelar. Samtidigt har de fått sitt känsloliv förkrympt. Patriarkatet liksom trycker ner dem och inskränker dem och på samma gång får de lust att förtrycka kvinnorna. Men det är tur att kvinnorna ser det här. Så de kan komma till männens räddning och befria dem. Och samtidigt befria sig själva. För egentligen är vi ju alla förtryckta av det där förbaskade patriarkatet. Om det inte vore för den här manskulturen skulle vi vara fria som fågeln. Sitta och prata känslor, dricka te och ha massor av vänner allihopa.

Det ska bli spännande att se hur befrielsearbetet ska fortskrida. Och det ska bli spännande att se vilka metoder som ska användas. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar