torsdag 15 september 2016

Vi ska få en ny...

...myndighet! En myndighet för jämställdhet. För än är det långt kvar. Alltså tills vi når målet. Den totala jämställdheten.

6 kommentarer:

 1. Skrattretande när landet mer eller mindre brinner varje natt. Satsa de resurserna på att städa upp här i landet istället och öppna ögon för de verkliga problemen vi har här. Regeringen är som de tre aporna.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Jag skriver så mkt fel så jag har fått sudda två kommentarer. Fredagstrött kanske....

  Jag tycker att om strävan efter jämställdhet betyder att alla ska göra samma så känns det inte rätt. Däremot att alla ska vara lika värda kvinnor som män, människor från olika länder o.s.v det tycker jag är viktigt. Och att det är lika viktigt (eller kanske viktigare) att ta hand om barn som/än att jobba.

  Jag läste en intervju med Nina Björk på nätet från ETC som jag tyckte var så bra. Hon är så klok. Jag har kopierat en bit ur den, fråga och svar. Håller så med henne.

  Nina Björk intervjuas i ETC och jag har kopierat en fråga och ett svar. Jag tycker att hon är så klok.

  I dagisdebatten skrev en del feminister att du var biologist. Rätt hårda ord?

  – Kvinnor kände sig angripna istället för att tänka: ”Märker ni att vi måste jobba mer och mer, och märker ni att det inte anses viktigt att vara med barn”. Jag blev jätteledsen för det var så många feminister som tyckte illa om mig. Nu har jag insett att det inte var så konstigt. Även om den feminismen inte skulle erkänna det, så strävar den åt samma saker som mannen: karriär, pengar, kostym, full kalender. Den feminismen ser det inte som förlust att barnen är borta från sina föräldrar. Det är inte min feminism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också att alla ska ha lika värde och ha lika möjligheter. Men det betyder inte att alla måste göra samma saker. Och det betyder inte att alla kan vilja göra samma saker och på samma sätt. Nina Björk tycker jag också har sagt mycket klokt ang barn och feminism.

   Radera
  2. Citatet du gav är toppenbra!

   Radera