onsdag 28 september 2016

Höstutflykt!

Idag lyxade vi till oss lite grand! Jag, 5-åringen och min mor och far gav oss iväg till en liten herrgård där det finns en så bra restaurang! Där åt vi en läcker lunch! Salladsbuffé och hembakt bröd, gulaschsoppa, pocherad torsk med dillsås, fyllda kycklingfiléer, pastasallad, tomatsås...chokladsockerkaka till kaffet! Mumsigt! Lille N tyckte inte så mycket om något förutom brödet. Men så fanns det visst grillade kycklingben och de gillade han! Tre stycken satte han i sig! Och sen var han mätt och orkade ingen efterrätt! 

Gamla allén in till herrgården! Hösten har kommit och färgerna har blivit så fina! 
Efter maten åkte vi till "vårt" istidsområde med alla flyttblock och jättegrytor! Men först tittade vi i djurhagen! Bara grisarna och getterna fanns kvar! 
 Vi gick den korta slingan och N klättrade och hoppade och sprang precis som han alltid gör. Det gjorde inte något att han var det enda barnet! Det var lika kul ändå! 
En stor jättegryta där löparstenen ligger kvar i botten! Häftigt att tänka att den där stenen legat där i 10 000 år sen isen smälte! Och innan dess snurrat runt i det där hålet i berget i år efter år efter år...Man hisnar lite vid tanken! 
Alltid lika roligt att krypa under det här jätteflyttblocket! Det är så stort och har kilat sig fast en bit över marken mellan två andra flyttblock! Det är lite, lite läskigt att ligga där under den enorma, tunga stenen! Men har den legat där i 10 000 år så ligger den nog lite till! 
Så blev det dags att åka hem igen lagom till skolbarnen började droppa in! En riktigt mysig dag fick vi! Både god mat och frisk luft! Och vacker natur! Och N fick röra på sig ordentligt och samtidigt vara tillsammans med både sin mamma och mormor och morfar! Prata och fundera och fråga! Som vanligt tänker man lite på hur det är därute i verkliga världen! Utanför vår lilla bubbla! Där jobbmänniskorna sitter på lunchrestaurangerna på vardagarna! Och där några strödda pensionärer sightseear och rekreerar sig i naturområdena! Det är skönt och roligt för dem! Både jobbmänniskorna och pensionärerna. Men samtidigt...det känns lite sorgligt. Det är så indelat. Så torftigt. Var och en på sin plats. Och det sorgligaste av allt är att barnen är borta från det vanliga livet. Det finns inga barn att se på dagtid någonstans. Det känns lite fattigt. 

2 kommentarer:

 1. Alla på sin plats känns det som.
  Det är väl så man kan bli lite lätt mörkrädd av denna artikeln,
  http://www.sydsvenskan.se/2016-09-26/sa-jobbar-forskolan-mot-sexuella-overgrepp

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den artikeln gjorde en mörkrädd. Så många kränkningar på samma gång. Man skapar något sjukt och så ska man laga det sjuka med ännu mer sjukt.

   Radera