onsdag 7 september 2016

Skogstur och fåglar!

I går gjorde jag och N en liten utflykt på förmiddagen! Vi tog våra cyklar och en ryggsäck med en vattenflaska och en burk med ett par smörgåsrån och russin. Sen cyklade vi till en vandringsled runt en liten sjö. Vi kunde inte gå runt hela det skulle bli alldeles för långt men vi gick en bit i alla fall! 
Vi gick längs stigen och njöt av det fina vädret och irriterade oss på alla brännässlor och kliigt gräs i början. Men sen kom vi ut på myren och då blev det bättre! Vi gick i sakta mak och tittade på det som intresserade oss...svampar, träd med skägglav som såg ut som gamla gubbar, växter med intressanta former...och åt lite blåbär och lingon också. Det var ett väldigt kvittrande också bland träd och buskar! Men inte en enda fågel såg vi konstigt nog! Vi läste dock på en informationstavla om vilka fåglar som skulle finnas här...storlom, gulärla, hornuggla...Vi spanade och spanade men inget såg vi! 
Sen närmade sig lunchtiden och vi fick ge oss hemåt på våra cyklar! 
Under lunchen pratade vi lite om de där fåglarna vi hade läst om och N funderade på vilka fåglar vi kan ha hört egentligen. Jag hämtade en fågelbok och vi bläddrade lite i den och sen tittade vi på nätet och hittade en sida där man kunde lyssna på olika fågelläten och även se hur fåglarna ser ut. Vi lyssnade på storlomen och gulärlan och hornugglan...och sen började N fundera på vilka fåglar han egentligen kan namnet på...kråka, skata, gråsparv, blåmes, talgoxe och så lyssnade vi på dem. Och sen spelade jag upp lite fåglar jag tänkte att han kan få höra namnet på...koltrast och stare och mindre hackspett...En trevlig förmiddag fick vi tillsammans! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar