Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

söndag 13 mars 2016

Söndag kväll och det är tyst i huset! Bara jag är vaken. Och jag ska också snart sova. Helgen har varit bra. Väldigt lik alla de andra helgerna på sista tiden. Vi har:

Lagat mat:
Fredag - fläskfilégryta med senapssås, broccoli och stekt potatis. Till efterrätt - äggtoddyparfait.
Lördag:
Falukorv och mos.
Nutellacupcakes.
Lövbiff, stekt potatis och hemgjord béarnaisesås och haricot verts.

Söndag:
Brunch - äggröra, bacon, amerikanska pannkakor.
Ugnsstekt fläskkarré, gräddsås och stekt potatis.
Det var jättegott! 
Först bryner man köttet runtom.
Sedan gnider man in köttet med 2 msk färskriven ingefära, skalet av en halv citron, saften av en hel och 3-5 pressade vitlöksklyftor.
Sedan är det bara att skjutsa in i ugnen på 150 grader och låta det bli 80 grader inuti. Det tar ca 2 timmar.
Såsen gör man på skyn som bildats i ugnsformen. Man häller i lite vatten, vispar loss alla goda smaker, silar och kokar upp det. Sedan tillsätter man grädde och soja efter smak. Inget mer behövs för det blir mycket smak av köttet och kryddorna i ugnen. 

Sen har barnen lekt i timmavis utomhus. De har lekt krig och spanat och cyklat och snickrat och...
Två av de stora barnen var på freerunningläger och hade väldigt kul där.

Jag har städat på vår garagevind där vi förvarar viterkläder/sommarkläder och skor och regnkläder och allt möjligt. Barnen var med lite då och då och hittade många spännande saker - leksaker och böcker jag stoppat undan. Nu kändes de som nya igen!

Så har vi målat lite. 5-åringen och 9-åringen och jag försökte få ihop varsin fin tavla. Jag blev inte färdig och den verkar inte bli så fin heller men barnen var snabba och jag tycker de fick till det bra!
Det skulle bli ett hus men det blev nog något annat. Men N var inte ledsen för det. Han var glad över hur vacker blå färg det blev och att han äntligen inte bara joxade ihop färgerna till en enda grå massa som det brukar bli när vi tar fram akrylfärgerna.
 9-åringen målade av ett foto på en herrgård som finns i närheten av där vi bor. Han blev ganska nöjd och jag tycker den blev jättefin! 

Sen har vi tittat på tv tillsammans. Vi har börjat följa Krig och fred och såg avsnittet som gick förra helgen i går och det andra avsnittet ikväll. Vi gillade den mycket och det var spännande att få reda på lite om Napoleons krigståg i Ryssland. Vi ska läsa lite mer om det i veckan. Sen var det spännande med alla intriger och barnen gjorde sitt bästa för att följa med i alla svängar! Inte lätt men vi hjälptes åt att få lite ordning på alla namn och relationer. 

Men nu är det sen söndagskväll och imorgon börjar arbetsveckan igen! 

2 kommentarer:

  1. Ni gör ju alltid så mkt gott...blir alldelles hungrig. nutellamuffins lät spännande. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de där nutellamuffinsen var ruskigt goda! Kram

      Radera