fredag 11 mars 2016

Shoppingtur!

Igår var jag, maken och 5-åringen i storstan! Vi skulle hämta ut en vara vi beställt och då passade vi på att uträtta lite andra ärenden och ha lite egentid vi tre. De andra barnen fick lite egentid hemma hos sin mormor och morfar och det hade tydligen tyckt varit mysigt. Vi fixade det som skulle fixas och sedan gick vi bara runt och hade det trevligt. Det var så soligt och fint att det var härligt att spankulera runt på stan. Vi köpte lite småsaker:

Oljefärger från Panduro:
En Nerfpistol från BR:
Nerf-pistolsinköpet var inte lätt. Det är så hemskt jobbigt att vara inne i leksaksaffärer men nu hade vi redan gått in så...N ville ha en för 699 kr men det var ju förstås otänkbart. Vi förhandlade och resonerade. Ett tag höll det på att gå lite överstyr men till slut lyckades vi enas om en av de minsta varianterna, en dubbelpipig pistol! Och så var vi tvungna att köpa en likadan till till storebror. Det sved lite i plånboken, 199,50 kr stycket. Men nu fick det vara så...storebror är ju snart 10 och vi vet av erfarenhet att dagarna av riktig härlig lek är räknade...vi tyckte därför att det var väl värt pengarna...och det var det också för barnen lekte intensivt ett par timmar med sina nya vapen när vi kom hem. Byggde skyttevärn av kuddar och täcken och lade upp strategier och sånt. 

Sen gick vi in på Stadium och kollade lite. Makens vinterjacka var helt utsliten och nu hittade han en likadan - han gillar den - nedsatt med 1000 kr. Vi slog till! 
Sen åt vi på Burger King. Enkelt och om man inte äter där för ofta så är det ju riktigt gott. 
Vi strosade runt lite bara för att passa på att njuta lite i solskenet och sen gick vi till ett fik och köpte med oss varsin bit som vi tänkte äta på IKEA lite senare. Fräckt va! Så får man väl inte göra!? Men det gör vi ändå ibland. Sätter oss på något undanskymt ställe och tar fram våra smaskiga bitar och avnjuter till IKEAS kaffe! Jag tog en nötkrok - som mandelmassebiskvideg fast av hasselnötter istället och chokladsmörkräm emellan och så chokladdoppade ändar! Det är så gott och den tar jag alltid när vi går till just det här konditoriet! Jag är alltid i valet och kvalet mellan den och ett mandelflarn rullat som en cylinder med apelsinsmörkräm i och chokladdoppade ändar! Den är också jättegod - den får det nog bli nästa gång! 

Sen åkte vi ut till det jättestora köpcentret! Vi handlade tre ritblock på en sån där billighetsaffär och så kom det med en billig boll och en påse med chokladpengar också! Och så sprang vi på en jacka till. Till maken också den här gången. Det var många år sen han köpte sig en ny sommarjacka och jag har tjatat i några år om att han borde försöka hitta en ny. Men så har det inte blivit. Inte förrän nu! En fin jacka hängde precis i blickfånget när vi gick förbi Brothers! Han provade och den passade perfekt! 100 kr innestående bonus hade vi också så den blev i alla fall lite billigare än fullpris!
Vi handlade inget mer utan var en stund i en lekpark så N fick springa av sig ordentligt! Och sen slank vi in på en bokaffär för att se om det fanns något intressant kvar av reaböckerna. Hittade en del men avstod...det är ändå fullt i bokhyllorna. Men N hittade mycket roligt i affären - inte något han ville köpa men massa bokstäver och siffror som intresserade honom. Pocketboktopphyllan var spännande - böckerna ordnade i nummerordning med tydliga siffror. Här blev han stående och räknade både på svenska och engelska och lite tyska! 
Till sist hamnade vi på IKEA. Kollade in köksavdelningen och provsatt soffor för framtida inköp. Bara drömmar än men man kan ju drömma lite också...Och så fikade vi och N kastade i sig sin chokladboll och lekte sen i lekhörnan. Han ritade på någon slags datoraktig skärm! Det var skoj!
Och så längtade han till mattavdelningen sen! För där kan han hoppa lite på högarna. Man ska väl inte det men vi lät honom hoppa lite i alla fall! En liten stund kunde väl inte skada och han störde ingen heller!
På tavelavdelningen råkade jag på ett så bra citat!
Så var shoppingturen slut för denna gång! Det var mysigt! Bara vi tre som kunde prata och ha det roligt tillsammans! En fin dag som vi kan behålla i våra minnen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar