tisdag 22 mars 2016

Skog och fåglar och lov!

Igår var första riktiga lovdagen! Härligt! Vi sov länge och slappade lite.Sen gjorde vi faktiskt lite "läxor" - inte från skolan utan från mig. 12-åringen och 9-åringen fick räkna lite i mina gamla matteböcker. Multiplikation, geometri...Och så gjorde vi lite engelska och stavning. Det var roligt! Sen fick de spela tv-spel och det var också roligt!

Efter lunch gick vi till vår lilla fågelsjö för att se om det kommit några nya fåglar. Mina föräldrar följde med också. Vi gick en annan väg än den vanliga...genom en skog och till ett fågeltorn. Grågässen hade kommit. Massor av dem. Och de verkade vara lite irriterade på varandra. Flaxade med sina vingar i vattnet, skrek och härjade och jagade bort varandra då och då...ett gäng som flög iväg med väldig fart bort över gärdena och sen tillbaka igen och så ett nytt gäng som gjorde samma sak! Så såg vi gräsänder förstås. Och ett par tofsvipor...min pappa sa att det var det i alla fall och han brukar veta! 
På väg mot fågelsjön! Vi hade bara två sparkcyklar men det gick bra ändå! 
Roligt träd att klättra på!
Det var härligt att traska runt i skogen! Älskar den här skogen med all mossa och fuktig mark och slingriga rötter! Sen gick vi hem till barnens mormor och morfar och drack lite kaffe, tittade i tidningar, spelade på datorer, pratade...En trevlig första lovdag blev det! 

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Halkade in på din blogg och jag ska försöka verkligen läsa ikapp för här känns det som en som delar lite av mina värderingar vad det gäller barn/familj.
  Har varit hemma sen vår äldsta föddes för snart fem år sedan, dock har jag haft fp hela tiden för där är knappt två år mellan grabbarna, och till sommaren ska vårt tredje barn anlända. Men tyvärr har jag en riktigt jobbig graviditet som gör att jag är sjukskriven nu. Så jag är väl en hemmamamma-light men barnen är hemma på heltid och vi har valt bort förskola. Då vi själva vill vara och med och forma våra barn och lämna bort dem till andra att sköta den biten ligger inte för oss. Men det har man fått kritik för från alla möjliga håll, man ska alltid försvara och förklara sitt val, för många menar ju på fullaste allvar att det är synd om barnen som inte får gå på förskola och att de missar saker i sin utveckling, bvc är ju experter på att trycka på detta.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du hittade hit! Trist att folk och bvc har åsikter om ert val - men det är väl så det ser ut - att folk på fullt allvar tror att förskolan är något nödvändigt och inte alltid kan låta bli att kommentera. Vad skönt att ni kan ha barnen hemma och göra som ni känner är bäst för era barn. När jag väntade mitt tredje barn var vi i samma sits som ni! Jag hade börjat jobba på deltid och kroppen tålde inte riktigt den stress det innebar. Jag blev sjukskriven efter ca 5,5 månad och kunde då vara hemma med barnen istället på heltid. Det tålde jag bättre - eftersom jag kunde välja mitt eget tempo och slapp den psykiska stress jobbet hade inneburit - känslan av att inte räcka till, ständigt ligga efter, inte orka med barnen...Och så uppstod en fin bieffekt av att jag ändå hade börjat jobba - att jag kunde spara föräldradagar när jag istället kunde ta sjukpenningdagar - vilket gav oss nästan ett helt år till av betald hemmavaro! Lycka till med graviditeten!

   Radera