torsdag 17 mars 2016

Vår!

Våren är här! Det känns fantastiskt! Alla blir gladare och piggare och får mer idéer! Det är härligt när lusten att vara ute väcks på nytt och när till och med stora barn tar med en boll och går ut och kastar på gatan, tar en promenad, får lust att vara ute och göra freerunningtrix...och så studsmattan kom någon på! Kan vi ta fram den? Och det hörde 5-åringen och blev alldeles till sig! Den måste fram NU! Men det är inte något man gör i en handvändning så vi får vänta lite till. Det var inte lätt att förstå. 

Snödropparna har glatt oss många veckor nu men nu har de blivit så många att de är lite extra fina!
Och andra lökar har börjat titta upp...bladen alltså...tulpaner, påskliljor och allium och så krokusen förstås. Och igår märket vi att den allra första slagit ut redan i ett soligt hörn! 
Vi har städat lite på altanen. Burit undan pulkor och skidor och tagit fram sparkcyklar och ett par skateboardar. N blev sugen på att testa och det gick ganska bra! Det är så bra att vi har en smal, smal gång mellan hus och garage - man kan ta tag lite i väggarna när man tappar balansen!
Vi tog en promenad till "vår" lilla fågelsjö tillsammans med Ns mormor och morfar också en dag! Det slog mig hur annorlunda allt är nu jämfört med för några år sedan. Då var det jag och ibland min mamma som var ute och gick med barnen på vardagarna. En hop barn och en eller två vuxna. Men nu är nästan alla barn stora. Bara ett barn som är hemma hela dagarna. Och båda mina föräldrar är hemma. Tre vuxna och ett barn! Man kunde tro att det skulle vara väldigt tråkigt för N men det är det inte. Han gillar att prata och är bra på att prata med vuxna också. Och så har han en fantastisk förmåga att leka med sig själv. Den här gången började han smyga på oss. Jag hade med en kikare för att se om vi kunde se några fåglar vid sjön och den där kikaren blev startskottet för leken. Han sprang inne i de glesa skogarna på vägen mot sjön. Gömde sig bakom träd och kikade på oss! 
 Framme vid sjön var det roligt att titta på gräsänderna som låg i det öppna vattnet i vår ände. Och kasta stenar i diket...och försöka få tillbaka dem genom att sträcka sig fram med en pinne och kara tillbaks dem över den tunna isen i diket...
Och spana efter fåglar. Han blir så stilla ibland och tyst...funderar och studerar...Sen kommer nya idéer och han får fart igen och sätter igång med något...eller pratar om något...
 Det fanns inte så många fåglar i sjön den här gången. Bara en massa gräsänder och så tror vi att vi skymtade svanparet som brukar finnas här vid en rugge i mitten av sjön. Men plötsligt hördes entoniga ljud skalla! Och i full fart kom ett stort streck med sångsvanar flygande. Det var fantastiskt att få se det! De flög i en perfekt plog och så målmedvetet...rakt fram och sen blev ena plogarmen längre och plötsligt knoppades en egen, mindre plog av och vek av lite åt höger, öster...Lika målmedvetet...
 Ja, det har varit en vanlig arbetsvecka annars, fast det är vår...Vi har städat och tvättat och gjort läxor och allt som vi brukar. Och så har jag bakat lite. Jag gjorde rosenbröd och någon slags lchf-frallor. Rosenbröd är ju alltid gott och de där andra frallorna var också goda fast lite ovana i konsistensen - lite gummiartade och kompakta. Men goda. 
Och nu är det redan torsdag! Bara fredagen kvar och sedan är det påsklov för barnen! Det ska bli härligt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar