fredag 4 mars 2016

Fredag!

Det är fredag! Klockan är 9 och barnen (utom det som är sjukt och det som är för litet) är i skolan. Sängarna är bäddade, disken är diskad, tvätten surrar i tvättstugan, kaffet är urdrucket...Läser och skriver lite innan jag sätter fart med fas två - fredagsstädning - dammsugning, toalettstädning, allmän undanplockning...Utanför singlar flingor ner och världen har blivit vintervit igen. Det verkar vara kramsnö så jag och 5-åringen går nog ut och försöker bygga en snögubbe efter lunch. Skotta snö ska vi nog också göra.

Veckan har varit bra! De tre första dagarna var alla barn i skolan. Sen blev 9-åringen sjuk - ont i halsen och lite feber. Det är skönt att vara hemmafru av en massa anledningar men det där med sjukdomarna gör det extra skönt. Det har ju slagits vabrekord i år igen tydligen, precis som alla andra år...Jag är glad över att vi slipper krångla med det där. Maken kan gå till jobbet som vanligt. Barnen har någon hos sig även om de är lite äldre och enligt samhällets syn skulle ligga hemma själva. Och barnen kan få vara hemma tills de är friska på riktigt. Och jag slipper stressa över att hinna med mitt jobb...ställa till det för arbetskamraterna...

Vi har gjort lite av varje den här veckan. Jag och 5-åringen storhandlade. 
Det brukar inte vara mitt jobb men maken var bortrest så den här veckan blev det så. Det är roligt att storhandla ibland. Fast det blir lite dyrare när jag gör det! Maken följer listan och avviker inte från den. Jag hittar alltid lite roliga saker tyvärr! Den här gången hittade 5-åringen något han ville ha! Han älskar matte och siffror och fastnade för två matteböcker. De var så roliga eftersom man kunde dra i en flik och så kom de rätta svaren fram!
 Jag och N har varit ute i skogen lite också! Det är alltid så roligt tycker vi! Skönt att vara bland träden och stenarna...Man känner sig pigg och upplivad!
Sen har vi haft besök av ett par släktingar. De stora barnen fick träffa dem efter skolans slut men jag och N gjorde en liten utfärd tillsammans med dem och mina föräldrar. Vi besökte kyrkogården i min barndoms samhälle, där min mamma växte upp. Det var som vanligt vackert...jag gillar att vara där...läsa namnen...gå de slingrande stigarna...njuta av de vackra träden, häckarna, kyrkan...tidens gång...glädje och vemod...
N och det andra barnet som var med hade roligt! De tänkte inte på gamla minnen och gravar utan hade roligt. De kanade på isen som fanns lite här och där, de klättrade på stenar i ett naturavsnitt, de pratade och skrattade...Nytt och gammalt, liv och död, en evig cirkelgång...
Vi har glott en del på tv också! Jag och småbarnen har plöjt de tre hobbitfilmerna. De är långa så vi fick dela upp det hela i ganska många delar! Vi gillar såna filmer, saga, fantasi, krig, mäktig musik...Sen har jag och 14-åringen börjat titta på Mad Men och vi är lite besatta! Två avsnitt per kväll hinner vi med! Nu är det helg så då får vi nog inte tid att se några fler men på måndag! Vi längtar redan! 

Nu är det fredag! Dags att sätta fart! Snart är alla hemma igen och vi kan ta helg tillsammans! 


2 kommentarer:

  1. Tycker det är så inspirerande att följa dig! Finns du även på Insatgram? Det skulle vara roligt att få följa dig även så ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillar att läsa det jag skriver! Har inget instagram dock! :)

      Radera