onsdag 17 januari 2018

Sagovinter!

Idag kom vintern på riktigt hit till oss! Hela natten snöade det och i morse var världen utanför inbäddad i ren vit fluffig snö! Och mer kom det under dagen...små, små, glittrande flingor som föll i ett fint puder! Vi stökade på som vanligt på förmiddagen...diska, tvätta, dammsuga, stryka, matte och läsning för sexåringen och så pianospel! Det är så roligt att N har fastnat för pianot och går stadigt framåt! Nu kan han själv ta ut en melodi med höger hand genom att läsa noterna...c, d, e, f och g kan han på höger hand nu och på vänster hand sitter c och g fast i hjärnan utan någon hjälp från mig! 

Efter lunch längtade vi ut i snön! Pulka och bob hämtades fram och så gick vi till backen i närheten! Det var så fint med alla träd i vitt och den vita himlen och farten i backen! Vi blev glada och svettiga och fick röda kinder! Härligt! 
Efter en timme fick vi ge oss hemåt...skolbarnen var på ingång! Det är så synd om dem som gått i skolan hela dagen en sån här dag! Och läxor hade de att göra...elvaåringen hade matteläxa och den tog nästan en timme att göra...och trettonåringen som inte kom hem förrän kvart i fyra hade religion och engelska att beta av. Matte ville han göra men hjärnan orkade inte så det får bli en annan dag. Efter fika och vila och läxor var det inte så mycket kvar av dagen...bara kvällsmat och lite tv och en saga och freerunningträning för trettonåringen! Sen god natt! Därute ligger snön kvar i tjocka sjok på häckar och i träd och som ett tjockt vitt täcke på gräsmattan...det lyser så fint i mörkret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar